Leijonat.fi

       

Huippu-Pohjolassa ennen finaalia taitokisa - Voittajalle paikka maailmanlaajuiseen karsintaan

Tämän vuoden Huippu-Pohjola -leirillä taistellaan paremmuudesta jääkiekko-otteluiden lisäksi myös taitokilpailussa, johon pääsee kahdeksan pelaajaa.


Huippu-Pohjolan otteluissa jaetaan pelaajille tähtiä. Jokaisen joukkueen eniten tähtiä saaneet pelaajat ja lisäksi kaksi muuta eniten tähtiä saanutta pelaajaa pääsevät mukaan ennen Huippu-Pohjolan finaalia järjestettävään taitokilpailuun.

- Taitokilpailun voittaja pääsee heinäkuussa Vierumäellä järjestettävään maailmanlaajuiseen karsintaan, missä jaetaan paikkoja seuraavien Nuorten Olympialaisten jääkiekon taitokilpailuun, Huippu-Pohjolan taitokilpailun toteutuksesta vastaava aluevalmentaja Kalle Väliaho kertoo.

- Huippu-Pohjolassa emme vedä ihan koko kansainvälistä taitokisasettiä läpi, mutta nopeus ja taitavuus ovat taitokilpailun keskiössä täälläkin. Kahdeksan kilpailijan kesken edetään pudotuspeliperiaatteella, eli parin voittaja aina jatkaa seuraavaan vaiheeseen, taitokilpailutuomarinakin aikanaan toiminut Väliaho jatkaa.

Nuorten Olympialaisissa jääkiekon taitokilpailuissa ovat vahvoilla olleet myös pienemmät jääkiekkomaat, joten jääkiekkomitalistien joukkoon voi nousta yllättäviäkin maita.

- Nuorten Olympialaisissa kaikkien muidenkin lajien urheilijat ovat olleet katsomassa jääkiekon taitokilpailua, ja tunnelma jäähallissa on ollut hieno, Väliaho päättää.

Taitokisa alkaa Vierumäen jäähallissa kello 10:45. Leiriturnauksen finaaliottelu alkaa kello 11:30.

 

 

Viimeksi muutettu

FAKTAT JA LINKIT


Vuoden 2015 Pohjola-leiriviikon jälkimmäinen osa, Huippu-Pohjola, järjestetään Vierumäellä 25.2.-1.3.2015. Leirille on kutsuttu yhteensä 102 vuonna 2000 syntynyttä poikaa eri puolilta Suomea. Pelaajat on jaettu kuuteen joukkueeseen, jotka on nimetty menestyneiden Leijona-pelaajien mukaan.


LEIRIVIDEOT:
LeijonatTV (YouTube)


SOME:
Twitter
Instagram


HASHTAG:
#Huippupohjola


TULOSPALVELU:
Tulosseuranta
Tilastot


JOUKKUEET:
Jannet
Miikat
Mikat
Sakut
Samit
Teemut


JOUKKUEIDEN NIMIKKOPELAAJAT:
Janne Niinimaa
Miikka Kiprusoff
Mika Nieminen
Saku Koivu
Sami Kapanen
Teemu Selänne


NIMIKKOPELAAJIEN ESITTELYVIDEO:


PELAAJAKUVAT:
Jannet
Miikat
Mikat
Sakut
Samit
Teemut
Erotuomarit


AIEMMAT HUIPPU-POHJOLAT:
2014


 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: