Leijonat.fi

       

Satoja Mestis-otteluita vyöllä ja Huippu-Pohjolassa mukana - “Hommia pitää jäällä tehdä”

Tuomas Nikoskelainen. Tuomas Nikoskelainen. Kuva: Jukka Salminen.

Pitkän pelaajauran tehnyt Tuomas Nikoskelainen nähdään Huippu-Pohjolassa jäällä. Tällä kertaa tosin tuomarina mutta mies puhkuu intoa uuden haasteen edessä.


- Ensin ammattikiekkoilijana pitkä pätkä, sitten valmennushommia ja nyt vielä yksi osa-alue eli tuomarihommaan innostuin mukaan, 36-vuotias Nikoskelainen kertoo.

Tänään torstaina hän oli jäällä kahdessa ottelussa joista jälkimmäisessä kohtasivat Jannet ja Miikat. Tuomareiden palautejärjestelmä antaa leirillä mahdollisuuden kehittyä vaikka pelien välillä olisi ainoastaan tunteja.

- Tosi mielenkiintoista hommaa ja innolla lähden opettelemaan tätä hommaa. Oma  arvostus tuomareiden koulukuntaa kohtaa on noussut kun on itse hypännyt mukaan, hän luonnehtii.

Nuorisomaajoukkeissa, Nuorten SM-liigassa, Suomi-sarjassa, Mestiksessä ja Liigassakin aikanaan pelanneen Nikoskelaisen mukaan aktiiviuran jälkeen tuomariksi siirtyminen on etu koska oma pelitausta auttaa tuomaria ajattelemaan kaukalossa pelaajan tavoin.

- Silti vaikeata hommaa ja paljon hommia pitää jäällä tehdä, hän päättää.

Videohaastattelussa Nikoskelainen vertailee myös miten peliurallaan saama palaute eroaa tuomarien nykyisin saamasta palautteesta.

 


FAKTAT JA LINKIT


Vuoden 2015 Pohjola-leiriviikon jälkimmäinen osa, Huippu-Pohjola, järjestetään Vierumäellä 25.2.-1.3.2015. Leirille on kutsuttu yhteensä 102 vuonna 2000 syntynyttä poikaa eri puolilta Suomea. Pelaajat on jaettu kuuteen joukkueeseen, jotka on nimetty menestyneiden Leijona-pelaajien mukaan.


LEIRIVIDEOT:
LeijonatTV (YouTube)


SOME:
Twitter
Instagram


HASHTAG:
#Huippupohjola


TULOSPALVELU:
Tulosseuranta
Tilastot


JOUKKUEET:
Jannet
Miikat
Mikat
Sakut
Samit
Teemut


JOUKKUEIDEN NIMIKKOPELAAJAT:
Janne Niinimaa
Miikka Kiprusoff
Mika Nieminen
Saku Koivu
Sami Kapanen
Teemu Selänne


NIMIKKOPELAAJIEN ESITTELYVIDEO:


PELAAJAKUVAT:
Jannet
Miikat
Mikat
Sakut
Samit
Teemut
Erotuomarit


AIEMMAT HUIPPU-POHJOLAT:
2014


 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: