Leijonat.fi

       

×

Marjamäki ensimmäisestä leiriviikosta: "Neljä hyvää erää"

Marjamäki ensimmäisestä leiriviikosta: "Neljä hyvää erää" Kuva: Pekka Rautiainen

Suomi ja Valko-Venäjä kohtasivat toistamiseen tällä viikolla tänään Hämeenlinnan Ritari-areenassa pelatussa ottelussa. Ottelu ratkesi eilisen ottelun tapaan jatkoajalla. Leijonat pääsi pelaamaan ylivoimaa, jonka aikana Pekka Jormakka varmisti 4-3 -voiton Suomelle Veli-Matti Savinaisen ja Antti Suomelan syötöistä.


Suomen joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi nähneensä ensimmäisen MM-leiriviikon kahdessa ottelussa neljä erää hyvää lätkää.

- Eilen kaksi viimeistä erää ja tänään ensimmäinen ja kolmas. Kun liikutaan ja pelataan rohkeasti, niin pärjätään. Mutta kun pelataan kuten tänään toisessa erässä, jossa taisi tulla 23 kiekonmenetystä, niin siinä me ei pärjätä. Ehkä tässä kuitenkin tärkeintä on nähdä jätkiä ja vielä tärkeämpää, että jätkät näkevät mikä on homman nimi.

Marjamäki antoi Hämeenlinnan ottelusta joukkueelleen kiitosta erinomaisesta valmistautumisesta, mikä näkyikin Leijonien vahvana pelivireenä ottelun alussa. Suomi onnistui viimeistelemään kaksi maalia ensimmäisen erän ylivoimallaan.

- Kiva, että saatiin ylivoimalla osumia. Savinainen ja Suomela toivat osaamista siihen.

Voittavan jääkiekon perusperiaatteet

Suomen hyvä vire katosi toisessa erässä, jossa se oli helisemässä Valko-Venäjän kanssa.

- Pitää ymmärtää voittavan jääkiekon perusperiaatteet, mitä tänään ei tehty toisessa erässä. Yhtäkkiä pelattiin välimallin karvauksia. Lisäksi jos maalilla on kolme Valko-Venäjän äijää, niin sinne pitää mennä vähintään kaksi ja kolmaskin, päävalmentaja muistutti.

Hän löysi parannettavaa myös maalintekotarkkuudesta, joka näkyi etenkin torstain ottelussa.

- Eilenkin ammuttiin 77 kertaa. Vaikka tulisi hyväkin paikka, niin vähän tulee sellainen tunne, ettei se ole lähelläkään se maali. Ei me suotta puhuta Suomessa maalinteosta. Jos ei meillä ole maailmanluokan laukojia, niin sitten täytyy mennä sinne maalille, että saadaan maskia ja tukitoimipelaamista. Mutta sen takia täällä ollaan, että opitaan.

Pakistolle kiitosta

Lauri Marjamäki näki MM-leirityksen ensimmäisen viikon tärkeimpänä antina uusiin pelaajiin tutustumisen. Joukkueessa oli mukana yksitoista ensikertalaista.

- Näkee sen eron, kun hyppää Liigasta äärimmäisen vahvasti puolustavaa Valko-Venäjää vastaan, kuinka pärjätään kamppailussa ja mitä pitäisi tehdä paremmin, että päästään maalille, Marjamäki summaa.
Valmentaja on myös tykästynyt pakkiensa tapaan pelata.

- On sellaisia, joista olen katsonut aiemmin että ovat Liigassa pelanneet hyvin ja tulevaisuus näyttää hyvältä. Kuten Riikola ja Jürgens, he liikkuvat hyvin ja pystyvät pelaamaan tiiviisti ja tukemaan hyökkäyksiä sekä lähtemään kiekon kanssa liikkeelle. Pelistä tulee silloin ihan erilaista. Sitten on saatu vastauksia myös siitä, että joku on Liigassa pystynyt tekemään paljon maaleja ja nyt ei oikein pääsekään tonteille.

Maanantaina Latviaan

Leijonat huilaa viikonlopun ja jatkaa MM-leiritystään jälleen maanantaina, jolloin joukkue suuntaa Latviaan. Lauri Marjamäki ennakoi matkaan liittyvän tuolloin ainakin kolme uutta pelaajaa.

- En tiedä lähtevätkö kaikki tästä ensimmäisestä ryhmästä, mutta halutaan pitää vähän isompaa ryhmää ja olla yhdessä ja harjoitella hyvin. Yritetään antaa rehellinen mahdollisuus kuitenkin joka jätkälle. Uskoisin, että sunnuntaina tiedotetaan asiasta tarkemmin.
 

• Suomi-Valko-Venäjä-otteluiden tilastoseuranta tulospalvelussa
• Leijonien rosteri Valko-Venäjä-otteluissa

Leijonien MM-leiritys jatkuu ensi viikolla Latviassa, jossa Suomi kohtaa isäntämaa Latvian kaukalossa kahdesti, keskiviikkona 11.4. ja torstaina 12.4. Viikkoa myöhemmin joukkue matkustaa Tshekin Pardubiceen, jossa pelataan Tshekin Euro Hockey Tourin turnaus. Huhtikuun viimeisellä viikolla leiritys jatkuu ensin kotimaassa, ja Leijonat kohtaa Euro Hockey Tourin Ruotsin turnauksen avausottelussaan Venäjän Helsingin Hartwall Arenassa torstaina 26.4. pelattavassa ottelussa. Loput turnauksen otteluista pelataan Ruotsissa. Jääkiekon MM-kisat alkavat 4.5. Tanskan Kööpenhaminassa ja Herningissä. 

 


 

Viimeksi muutettu


 


MIESTEN MM-KISAT 2018


Miesten maailmanmestaruudesta pelataan Tanskan Kööpenhaminassa ja Herningissä 4. - 20.5.2018.


Kisaviestinnässä käytämme hashtageja #Leijonat #MMkisat #IIHFWorlds


LOHKOJAKO

Alkulohko A (Kööpenhamina):
Itävalta
Ranska
Ruotsi
Slovakia
Sveitsi
Tshekki
Valko-Venäjä
Venäjä

Alkulohko B (Herning):
Etelä-Korea
Kanada
Latvia
Norja
Saksa
Suomi
Tanska
USA


SUOMEN OTTELUT:
La 05.05. 17:15
Suomi - Etelä-Korea
Su 06.05. 21:15
Latvia - Suomi
Ti 08.05. 21:15
Suomi - Norja
Ke 09.05. 21:15
Suomi - Tanska
La 12.05. 21:15
Kanada - Suomi
Su 13.05. 21:15
Saksa - Suomi
Ti 15.05. 13:15
Suomi - USA


KOKO OTTELUOHJELMA


LIPUNMYYNTI


IIHF:N VIRALLISET KISASIVUT


MM-KISAT MTV:N KANAVILLA


KAIKKI A-MAAJOUKKUEEN UUTISOTSIKOT LEIJONAT.FI:SSÄ


 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: