Leijonat.fi

       

×

Leijonakuopus Urho Vaakanainen: ”Paljon fyysisempää kuin junnuissa”

Leijonakuopus Urho Vaakanainen: ”Paljon fyysisempää kuin junnuissa” Kuva: Mika Kylmäniemi

Leijonat pelasi perjantaina Hämeenlinnassa Ritari-areenassa toisen ottelun Valko-Venäjää vastaan. Yksi leijonajoukkueen ensikertalaisista on joukkueen kuopus, puolustaja Urho Vaakanainen.


 

Perjantai-illan ottelussa Vaakanainen oli kentällä jokaisen vastustajan osuman aikaan, ja nuorukainen soimasi siitä itseään, vaikka totesi, että maalit olivat hieman erikoisia.

- Tänäänkin taisin olla kaikissa maaleissa kentällä, mutta oli vähän sellaisia maaleja, että kävi vähän vahinkojakin, Vaakanainen tuumaili ottelun jälkeen.

SaiPan 19-vuotias puolustaja on läpikäynyt leijonapolun ja on kuulunut 1999 syntyneiden kantaviin voimiin maajoukkueissa aina 16-vuotiaasta alkaen. Juniorivuosilta muistoina Vaakanaisella on alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruus keväältä 2016 ja hopeaa saman ikäluokan kisoista keväältä 2017. Valko-Venäjää vastaan pelatuissa otteluissa viime kesän Boston Bruinsin ensimmäisen kierroksen varaus teki debyyttinsä miesten maaotteluissa.

- Paljon fyysisempää on peli. Junnuissahan se on sellaista tosi aktiivista ja luisteluvoimaista. Sellaista taitolätkää enemmän, mutta täällä esimerkiksi tää Valko-Venäjän jengi on tosi fyysinen ja vahvoja kavereita. Siinä on ehkä suurin ero, vertaili junnumaajoukkuekonkari kahden ensimmäisen miesten maaottelun jälkeen.

Vaakanainen avasi otteluissa myös pistetilinsä keräämällä kahdessa ottelussa yhden syöttöpisteen. Vaakanainen toi joukkueeseen omien sanojensa mukaan luisteluvoimaa ja aktiivista pelaamista, jota valmennus joukkueen pakistolta toivoikin. Nuori puolustaja tunnisti myös osa-alueet, joissa hänellä on vielä parannettavaa.

- Kamppailupelaamisessa on vielä tekemistä, että tuntui, että on aika paljon vielä kontallaan tuolla jäällä. Ei ehkä Liigassa ole ollut noin paljon selällään kentällä. Nyt aina vahingossakin kaatuili sinne tänne. Välillä tuntui, että kun antoi jonkun poikkarin, niin ite menee siitä nurin – siinä pitää vielä parantaa, Vaakainen pohdiskeli.

Vaakanainen on tämän Leijonaporukan kuopus, mutta ei saanut ylimääräisiä velvoitteita tai tehtäviä ensimmäisen leiriviikon aikana.

Kiekot olen kerännyt, mutta muuten ei ole mitään junnuhommia tullut, että olen saanut olla aika rauhassa, Vaakanainen totesi hymyillen. 
 

• Suomi-Valko-Venäjä-otteluiden tilastoseuranta tulospalvelussa
• Leijonien rosteri Valko-Venäjä-otteluissa

Leijonien MM-leiritys jatkuu ensi viikolla Latviassa, jossa Suomi kohtaa isäntämaa Latvian kaukalossa kahdesti, keskiviikkona 11.4. ja torstaina 12.4. Viikkoa myöhemmin joukkue matkustaa Tshekin Pardubiceen, jossa pelataan Tshekin Euro Hockey Tourin turnaus. Huhtikuun viimeisellä viikolla leiritys jatkuu ensin kotimaassa, ja Leijonat kohtaa Euro Hockey Tourin Ruotsin turnauksen avausottelussaan Venäjän Helsingin Hartwall Arenassa torstaina 26.4. pelattavassa ottelussa. Loput turnauksen otteluista pelataan Ruotsissa. Jääkiekon MM-kisat alkavat 4.5. Tanskan Kööpenhaminassa ja Herningissä. 

Viimeksi muutettu


 


MIESTEN MM-KISAT 2018


Miesten maailmanmestaruudesta pelataan Tanskan Kööpenhaminassa ja Herningissä 4. - 20.5.2018.


Kisaviestinnässä käytämme hashtageja #Leijonat #MMkisat #IIHFWorlds


LOHKOJAKO

Alkulohko A (Kööpenhamina):
Itävalta
Ranska
Ruotsi
Slovakia
Sveitsi
Tshekki
Valko-Venäjä
Venäjä

Alkulohko B (Herning):
Etelä-Korea
Kanada
Latvia
Norja
Saksa
Suomi
Tanska
USA


SUOMEN OTTELUT:
La 05.05. 17:15
Suomi - Etelä-Korea
Su 06.05. 21:15
Latvia - Suomi
Ti 08.05. 21:15
Suomi - Norja
Ke 09.05. 21:15
Suomi - Tanska
La 12.05. 21:15
Kanada - Suomi
Su 13.05. 21:15
Saksa - Suomi
Ti 15.05. 13:15
Suomi - USA


KOKO OTTELUOHJELMA


LIPUNMYYNTI


IIHF:N VIRALLISET KISASIVUT


MM-KISAT MTV:N KANAVILLA


KAIKKI A-MAAJOUKKUEEN UUTISOTSIKOT LEIJONAT.FI:SSÄ


 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: