Leijonat.fi

       

×

EPS Jääkiekon 06-junnut toimivat Kunnioita Peliä -junioreina Leijonien kevään viimeisessä kotimaan ottelussa

EPS Jääkiekon 06-junnut toimivat Kunnioita Peliä -junioreina Leijonien kevään viimeisessä kotimaan ottelussa Kuva: Siiri Markkanen

Viikko sitten torstaina, 26.4. Helsingin Hartwall Arenalla pelattu Suomen ja Venäjän välinen ottelu oli kovasti odotettu ilta Espoon Palloseura Jääkiekon 06-joukkueelle. EPS 06 sai kunnian toimia kunniakujajunioreina Leijonien astellessa jäälle. Joukkue oli osallistunut Jääkiekkoliiton ja Helsingin Sanomien yhteiseen Kunnioita Peliä -videokisaan ja oli omien sanojensa mukaan "timanttisella" videolla lunastanut paikkansa Kunnioita Peliä -junioreina. Videokisan aiheena oli vanhempien katsomokäyttäytyminen.


Leijonat.fi:n toimitus kerkesi kaiken tohinan keskellä jututtaa kolmea innokasta junioria. Kaikki vannoivat ettei illan kunniatehtävä yhtään jännittänyt, mutta taisi tilanne kuitenkin olla hieman toisenlainen.

11-vuotias Kalle Alatalo aloitti jääkiekon 5-vuotiaana. Kalle kertoo päätyneensä maalivahdiksi vähän puolivahingossa.

- Se vaan oli hauskaa kun en pärjännyt kenttäpelaajana, niin sitten oli "pakko" mennä veskaksi.

- Jääkiekossa kaikkein parasta on, kun sä torjut hienosti ja kaikki vaan sanoo että "Hyvä Kalle!", innokas maalivahdinalku toteaa.

Luonnollisesti maalivahdin lempipelaaja on toinen veräjänvartija. Nashville Predatorsin Pekka Rinne saa kunnian olla Kallen lempipelaaja.

Hyökkääjä Lucas Käkelä aloitti jääkiekon pelaamisen niin ikään 5-vuotiaana.

- Oikeastaan olen sentteri. Jos pelaan sentterinä paljon, niin sitten kuitenkin pääsee myös puolustamaan ja sitä kautta auttamaan joukkuetta enemmän kuin "normihyökkääjä", nuori mies tuumii pelirooliaan.

- Hyvin meidän joukkueella on mennyt, ollaan tässä voitettu nyt kaksi turnausta, Lucas kertaa EPS 06:n viimeisimpiä edesottamuksia.

Siitä päästäänkin suoraan seuraavaan aiheeseen, eli mikä onkaan jääkiekossa sitten kaikkein parasta?

- Voittaminen on parasta, tietty!

Lempipelaajakseen Lucas nimeää Sidney Crosbyn, hetkeäkään miettimättä.

Trion täydentää Attu Aalto.

- Voin pelata sekä puolustajana että hyökkääjänä, mutta valmentaja peluuttaa mua enemmän hyökkääjänä.

Se Atulle varmasti sopii, sillä pisteiden teko on juniorille mieleen.

- Maalinteko on parasta. Tai se että ylipäänsä saat pisteen.

Lempipelaajakseen Attu nimeää leijonakonkari Mikko Koivun.

Torstaina pojat pääsivät jäälle luistelemaan, mutta pelistä vastasivat isommat pelurit. Iltaan liittyvistä odotuksista ja toiveista kysyttäessä kolmikko vastasi kuin yhdestä suusta:

- Suomen voittoa odotetaan eniten!

- Ja sitä, että päästään ekaa kertaa näin isossa hallissa suuren yleisön eteen jäälle, Lukas täydentää.

- Ja sitä, ettei kaatuisi tuonne jäälle, Kalle päättää.

EPS Jääkiekon 06:t hoitivat tehtävänsä Kunniota Peliä -junioreina mallikelpoisesti, eikä kukaan kaatunut jäällä. Myös Leijonat vastasi poikien huutoon - Suomi oli Venäjää parempi voittomaalikilpailuun venyneessä kamppailussa maalein 3-2.

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: