Leijonat.fi

       

×

Venäjä nurin voittomaalilaukauksilla - Veli-Matti Savinainen: "Voitto kelpaa aina"

Venäjä nurin voittomaalilaukauksilla - Veli-Matti Savinainen: "Voitto kelpaa aina" Kuva: Pekka Rautiainen

Suomi nappasi voittolaukauksilla voiton Venäjästä Sweden Hockey Gamesin avausottelussa Helsingin Hartwall Arenalla lukemin 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0). Veli-Matti Savinaisen mukaan peli Venäjää vastaan ei ollut mikään helppo iltapuhde.


- Parissa ensimmäisessä erässä ei noudatettu pelisuunnitelmaa ihan sataprosenttisesti. Siinä oli vähän yksilötasolla parannettavaa. Venäjä on kova joukkue ja voitto kelpaa aina.

Savinainen syötti Toni Rajalan 2-1-maalin kolmannessa erässä, ja oli tilanteessa itsekin hyvässä maalintekopaikassa.

- Lähdin haastamaan siihen keskelle, olin itsekin vaarallisella paikalla vetoa silmälläpitäen. Rajalalta lähti hyvä veto, veska oli sivuttaisliikkeessä, pieni onni matkassa ja kiekko maalissa.

Voittomaalilaukauksilla Savinainen onnistui myös itse maalinteossa.

- Muutaman kerran kaudellakin olen tehnyt tuollaisen rankkarin, kyllä se suht hyvin löytää sinne kolonsa.

Blokkaaminen on puhuttanut tällä kaudella, ja varsinkin juuri MM-kisojen alla moni haluaa välttää loukkaantumisia. Savinainen kuitenkin ehti ottelussa myös kiekon tielle blokkaamaan Venäjän vaarallisen vedon.

- Jos näkee että pakki pääsee viivasta vetämään, niin kyllä siihen yritetään joku aina eteen saada, että se ei lentäisi maalille asti. Jos kiekko menee maaliin, niin kyllä sä kunnias saat kuulla siinä. Parempi se on ottaa suojuksiin, mailoihin tai johonkin itseensä.

Suomi-Venäjä-ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Leijonien rosteri Ruotsin Euro Hockey Tourin turnauksessa

Ruotsin EHT-turnaus jatkuu Leijonien osalta lauantaina, jolloin Södertäljessä vastassa on Tshekki. Sunnuntain päätösottelu pelataan Tukholman Hovetissa ja kaukalossa vastaan asettuu Ruotsi. Kokonaisuudessaan turnauksen otteluohjelma löytyy täältä. Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät 4.5. Tanskan Kööpenhaminassa ja Herningissä.

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: