Leijonat.fi

       

×

Kahden maalin Kemppainen – "Emme saaneet tänään konetta niin hyvin käyntiin"

Kahden maalin Kemppainen – "Emme saaneet tänään konetta niin hyvin käyntiin" Kuva: Jukka Salminen

Leijonat pelasi Itä-Suomen kiertueen toisen ottelun lauantaina Lappeenrannassa. Torstailta tuttu vastustaja Tanska ei päästänyt Leijonia helpolla tänäänkään, ja vei lopulta ottelun jatkoajalla 3-2 maalein. Suomen molemmista maaleista vastasi hyökkääjä Joonas Kemppainen.


Kemppainen toi Leijonat tasoihin ottelussa kahdesti. Ensimmäinen osuma nähtiin toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Pekka Jormakan napakka syöttö osui suoraan Kemppaisen lapaan, ja parhaimmalla maalintekopaikalla ollut hyökkääjä latoi kiekon varmalla otteella maaliin. Kemppaisen toinen osuma syntyi kahdeksan sekunnin kuluttua Tanskan 2-1 johtomaalista ottelun kolmannessa erässä. Kahden maalin hyökkääjä kuvasi toista Tanska-ottelua edellistä ottelua nihkeämmäksi.

- Emme saaneet tänään konetta niin hyvin käyntiin. Tietysti vastustaja pelasi tänään aggressiivisemminkin kuin viime pelissä, Kemppainen summasi ottelua.

Myös joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki kuvasi lauantain mittelöä edellistä selkeästi haastavammaksi. Suurimmaksi haasteeksi Marjamäki nosti joukkueen pelivalmiuden, joka ei ollut sillä tasolla kuin sen olisi otteluun lähdettäessä pitänyt olla. 

- Pelivalmiutemme ei ollut sitä mitä sen olisi pitänyt olla, se oli pettymys. Emme päässeet otteluun mukaan heti alusta alkaen. Tanska taas oli heti pelin alusta alkaen erittäin fyysinen ja kamppaileva joukkue. Etenkin ensimmäinen erä oli meille vaikea. Sen jälkeen teimme rytminmuutoksen ja pelasimme kaksi hyvää erää, päävalmentaja tiivisti ottelun.

Leijonat on MM-leirityksen aikana pelannut otteluita sekä Unkaria että Tanskaa vastaan. Oppeja pelatuista otteluista on jäänyt runsaasti kun matka kohti MM-kisoja jatkuu.

- Tanska-ottelut ovat jättäneet paljonkin hyviä asioita. Pelasimme ensin Unkaria vastaan, ja Tanska oli siitä pykälää parempi vastustaja. Tanskaa vastaan meillä oli kaksi erilaista ottelua. Tiedämme nyt, että meidän tulee olla skarpimpia kaksinkamppailuissa ja parantaa esimerkiksi aloituksia ja omalta alueelta lähtöjä, Kemppainen analysoi.

Leijonien matka kohti MM-kisoja ja MM-leiritys jatkuu ensi viikolla Slovakiassa. Joukkue kohtaa Slovakian kahdesti, keskiviikkona 19. ja perjantaina 21. huhtikuuta.

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: