Leijonat.fi

       

×

A-maajoukkuedebyytissään maalin iskenyt Roope Hintz: ”Samalla tavalla pelaan täällä kuin muuallakin”

A-maajoukkuedebyytissään maalin iskenyt Roope Hintz: ”Samalla tavalla pelaan täällä kuin muuallakin” Kuva: Siiri Markkanen

Roope Hintz debytoi A-maajoukkueessa torstaina Tshekkiä vastaan Helsingin jäähallissa. Hintz onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä ottelussaan, kun Suomen 3–1-maali merkattiin IFK-hyökkääjän nimiin.


- Sain kiekon keskelle, siitä vauhdilla luistelin kentän yli ja vetäsin pakin jaloista.


Hintz oli joukkueen otteisiin tyytyväinen.

- Mielestäni pelasimme hyvin koko 60 minuuttia. Voitimme 4–2, silloin on mielestäni pelattu hyvin. Lopussa blokkasimme kiekkoja ja pelattiin hyvin keskustassa eikä päästetty enää kirimään.

Viimeksi Hintz pelasi Leijona-paidassa lähes vuosi takaperin Nuorten MM-kisoissa, jotka päätyivät maailmanmestaruusjuhliin.

- Halli täynnä ja kotikisat. Olihan se todella hienoa, mutta nyt otetaan seuraava askel ja pelataan täällä.


Venäjän EHT-turnauksessa Hintz aikoo pelata kuin Liigassakin.

- Tavoitteena on pystyä pelaamaan vauhdissa mukana ja sitä kautta yrittää pelata omilla vahvuuksilla samalla tavalla kuin missä muualla tahansa. Ettei jännitä mitään.

Seuraavaa ottelua Hintz odottaa innolla, vaikka aikataulu ei ole kaikista otollisin. Ottelu pelataan Moskovassa kello 12.00 paikallista aikaa.


- Aina on hienoa pelata Ruotsia vastaan. Peliaika on vähän eri kuin yleensä, pitää olla heti aamusta hereillä.

Suomen osalta Euro Hockey Tour jatkuu lauantaina Moskovassa. Ruotsi-ottelu alkaa Suomen aikaan klo 11 ja kotikatsomoista sitä voi seurata Ylen kanavien kautta. Sunnuntaina vastassa on Venäjä.

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: