Leijonat.fi

       

×

Puolustajasensaatio Niko Mikkola ei osannut odottaa maajoukkuekutsua

Puolustajasensaatio Niko Mikkola ei osannut odottaa maajoukkuekutsua Kuva: Silja Schemeikka

Läppimurtokauttaan Liigassa pelaava Niko Mikkola esitti maajoukkuedebyytissään samoja kypsiä otteita, joilla hän on ihastuttanut suomalaiset jääkiekkofanit. Loppukaudelle toiveena olisi pysyä ehjänä ja pelata mahdollisimman paljon.


KalPan nuori puolustaja Niko Mikkola pelasi ensimmäisen ottelunsa eilen miesten maajoukkuenutussa Tshekkiä vastaan. Hän myönsi ottelun jälkeen, että aikuisten maajoukkuedebyytissä oli ylimääräistä latausta.

- No oli totta kai. Kuitenkin pikkupojasta asti olen miettinyt kuinka siistiä olisi päästä pelaamaan tuolla. 

 

Suomi oli Tshekki-ottelun alussa altavastaajana, ja Mikkola myönsi, että ensimmäinen kymmenminuuttinen meni ehkä jännityksen piikkiin sekä hänellä, että muulla nuorella Leijonajoukkueella.

 

- Sitten päästiin ihan hyvin peliin mukaan. Avattiin paremmin ja rupesimme kamppailemaan, Mikkola sanoi. Puolustaja lisäsi, että erityisesti puolustuspeli ja alivoima olivat tänään rautaa Leijonilla. Vahvaa peruspeliä esittänyt Mikkola löysi otteistaan selkeitä kehityskohtia huomiseen otteluun Ruotsia vastaan.

 

- Riistopelaaminen ja nopeasti pelin kääntäminen. Aina voi parantaa, ja kyllä seuraava peli on varmaan helpompi, kun oppii rentoutumaan. 

 

Mikkola arvelee meneillä olevan läpimurtokautensa perustuvan ennen kaikkea itseluottamuksen kasvuun, isoon peliaikaan ja hyvin menneeseen kesäharjoittelukauteen. Kutsu miesten maajoukkueeseen tuli kuitenkin yllätyksenä. 

 

- Oli semmoista pientä haaveilua, mutta en osannut odottaa. Ihan positiivinen yllätys, mies myhäili. Loppukaudelle hänellä on yksinkertaiset toiveet.

- Pysyä ehjänä ja pelata mahdollisimman paljon. Tottakai olisi siisti päästä jatkamaan maajoukkuehommissa ja toivottavasti päästään KalPan kanssa pitkälle.

 


Suomen osalta Euro Hockey Tour jatkuu lauantaina Moskovassa. Ruotsi-ottelu alkaa Suomen aikaan klo 11 ja kotikatsomoista sitä voi seurata Ylen kanavien kautta. Sunnuntaina vastassa on Venäjä.

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: