Leijonat.fi

       

×

Henrik Haapala: "Raikasta ja iloista peliä odotettavissa"

Henrik Haapala keskiviikon harjoituksissa. Henrik Haapala keskiviikon harjoituksissa. Kuva: Pasi Mennander

A-maajoukkueen mediapäivää vietettiin keskiviikkoiltapäivänä. Channel One Cupissa ensimmäisissä miesten peleissään debytoiva Henrik Haapala oli haluttua tavaraa mediaväen keskuudessa. Haapala on jääkiekkoa seuraaville tuttu nimi jo nuorten maajoukkueesta ja kuuluukin vuoden 2014 alle 20-vuotiaiden maailmanmestareihin.


Nöyrä nuorukainen oli selvästi vieläkin vähän ihmeissään paikastaan A-maajoukkueessa ja myönsikin pientä jännitystä olevan ilmassa.

- Vähän jännittää, ei vielä tosin ihan hirveästi. Mutta on kyllä hienoa päästä pelaamaan miesten pelejä ja fiilis on kaikin puolin hyvä.

Kutsu mukaan EHT-turnaukseen oli siis nuorelle hyökkääjälle erittäin mieluinen, mutta aiheutti pieniä perhosia vatsanpohjalle.

- Tosi hyvältä tuntui saada kutsu ja totta kai on iloinen fiilis, mutta samalla lailla heti rupesi siinä vähän jännittämään. Mutta ei tässä toisaalta kannata liikojakaan jännittää, tässä on vain kolme peliä tulossa ja kun koittaa vaan tehdä parhaansa, niin eiköhän siitä hyvä tule, Haapala järkeilee.

Haapalan lisäksi Venäjän turnauksessa debytoi seitsemän muutakin pelaajaa. Nälkää ja näytönhaluja luulisi porukasta siis löytyvän.

- Kuten kapteeni Lepistökin jo totesin, niin varmasti sellaista aika raikasta ja muutenkin iloista peliä on meiltä odotettavissa, Tapparan mies lupailee.

Kotijäällä kohdattavaa Tshekkiä Haapala ei osannut sen kummemmin vielä arvioida.

- Tshekkiä vastaan olen kyllä nuorten maajoukkueessa pelannut, mutta en vielä näitä pelejä. En siis vielä tarkalleen tiedä mitä on odotettavissa, huomenna osaan vastata tuohon jo paremmin.

22-vuotias Haapala johtaa Liigan pistepörssiä tehoin 9 + 23. Eikä mene nuorukaisen edustamalla Tampereen Tapparallakaan sen huonommin; viime kauden mestari porskuttaa liigakärjessä niin ikään. Nuori hyökkääjä kohauttaa vaatimattomasti olkiaan eikä löydä mitään erityistä syytä kuluneen kauden lentokelille.

- Ei tässä mitään sen ihmeempiä ole tehty. Ihan hyvin on mennyt ja onneksi ollaan voitettu pelejä. Hyvin vaan on mennyt kaikin puolin.

Ennen Tshekin kohtaamista jäällä juhlistetaan Helsingin jäähallin 50-vuotista taivalta. Haapalalle itselleen nousi heti ”yksi ylitse muiden-muisto” Nordikselta mieleen.

- No viime kaudelta on ainakin yksi hyvä muisto se, kun voitettiin finaalisarjassa siellä ja päästiin Tampereelle ratkaisemaan mestaruus. Tosi hyviä muistoja sieltä on, monet hyvät pelit siellä pelattu. Hieno halli se on pelata näin vastustajankin näkökulmasta ja innolla odotan matsia Nordiksella.


Leijonat avaa Venäjän EHT-turnauksen Helsingin Jäähallissa torstaina 15.12. klo 18.30 pelattavalla Tshekki-ottelulla. Pääsyliput otteluun myy Lippupiste. Viikonloppuna pelit jatkuvat Moskovassa, jossa Suomi kohtaa lauantaina Ruotsin ja sunnuntaina Venäjän. Kotikatsomoihin turnauksen välittää Yle.

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: