Leijonat.fi

       

×

Joni Ortio palaa Leijoniin: ”Kiva nähdä tuttuja jätkiä”

Joni Ortio keskiviikon harjoituksissa. Joni Ortio keskiviikon harjoituksissa. Kuva: Pasi Mennander

Viimeksi Joni Ortio torjui Suomen maalilla MM-kotikisoissa keväällä 2013. Erityisen mukavaksi paluun maajoukkueeseen tekevät tutut kaverit.


- Joukkueessa on paljon jätkiä, keiden kanssa on tullut pelattua aikaisemmin. Heitä on kiva nähdä ja vaihdella vähän kuulumisia. Ennen kaikkea on kiva päästä taas vetämään maajoukkuepaita päälle.

Ortio viihtyi Pohjois-Amerikassa viimeiset kolme kautta. Kun sopivaa pelipaikkaa ei rapakon takaa löytynyt, mies palasi täksi kaudeksi Eurooppaan. Parhaimman tarjouksen teki SHL-seura Skellefteå, jonka kanssa Ortio solmi sopimuksen syyskuussa.

- Pohjois-Amerikasta ei tullut mitään järkevää tarjousta ja ajattelimme, ettemme jaksa loputtomiin odottaa. Sitten Skellefteå osoitti kiinnostusta. Se oli liian hyvä sauma jättää käyttämättä, Ruotsin liigassa pelataan hyvää lätkää ja noin menestynyt joukkue kun Skellefteå on.

Skellefteå on yksi Ruotsin viime vuosien menestyksekkäimmistä joukkueista. Viimeiset kuusi kautta joukkue on selvinnyt aina SHL:n finaaleihin saakka. Tällä hetkellä Skellefteå on seitsemäntenä, mutta sarja on erittäin tasainen.

- Alkukaudella oli vähän loukkaantumisia ja nuori jengi, niin meillä kesti hetki päästä oikealle polulle. Nyt olemme koko ajan parantaneet ja kipuamaan sarjataulukossa, alkaa näyttää paremmalta.

Huominen Tshekki-ottelu on myös Helsingin jäähallin 50-vuotisjuhlaottelu. Halli on tullut Ortiolle tutuksi, sillä hän pelasi HIFK:ssa kaudella 2012–2013. Myös paras muisto on IFK-ajoilta.

- Ensimmäinen kotipeli, kun aloitimme SM-liigan Jokereita vastaan. Se oli toistaiseksi paras muisto, toivotaan, että huomenna tulisi lisää.

 

Leijonat avaa Venäjän EHT-turnauksen Helsingin Jäähallissa torstaina 15.12. klo 18.30 pelattavalla Tshekki-ottelulla. Pääsyliput otteluun, jossa julhlistetaan samalla Helsingin Jäähallin 50-vuotista taivalta, myy Lippupiste. Viikonloppuna pelit jatkuvat Moskovassa, jossa Suomi kohtaa lauantaina Ruotsin ja sunnuntaina Venäjän. Kotikatsomoihin turnauksen välittää Yle.

 

 

  • Vielä lisää:
  • A-maajoukkue Leijonat.fi:ssä
Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: