Leijonat.fi

       

×

A-maajoukkuedebytantti Elorinne: ”Vähän oli perhosia vatsassa”

Aleksi Elorinne esiintyi maajoukkuekuvioissa edukseen. Aleksi Elorinne esiintyi maajoukkuekuvioissa edukseen. Kuva: Matti Nenonen

Tampereen Tapparan Aleksi Elorinteen viikonloppusuunnitelmat menivät uusiksi, kun hän sai keskiviikkoaamuna puhelun Suomen A-maajoukkueen GM Jere Lehtiseltä.


Elorinne oli matkalla Tapparan harjoituksiin, kun Lehtinen soitti ja kertoi maajoukkuevalinnasta. Karjala-turnauksessa piti pelata alun perin Mikko Mäenpään, mutta tämän loukkaannuttua paikka aukesi Elorinteelle.

Tuleva viikonloppu Elorinteeltä kuluu näin ollen maajoukkuetehtävissä.

- Vähän meni sumussa eilinen ja tämä päivä. Lehtisen Jere soitti ja sanoi, että minua tarvitaan maajoukkueeseen. Yleensä minua ei pelit jännitä, mutta nyt oli vähän perhosia vatsassa, Elorinne tuumi voittoisan Venäjä-ottelun jälkeen.

Maajoukkuedebytantti kirjautti ottelussa peliaikaa 11 minuuttia ja 24 sekuntia. Venäjän avausmaali livahti omiin Elorinteen vaihdon aikana avauserässä, kun Igor Grigorenkon poikittaissyöttö tavoitti Ilja Kovalchukin.

- Luulin että (Juha) Metsola ottaa sen, mutta kiekko livahtikin hänen altaan Kovalchukille. Vastustajalla oli neljä taitavaa kenttää, joten tarkkana piti olla, Elorinne puhalteli.

Valmennukselta kehuja

Yhtä takaiskumaalia lukuun ottamatta Elorinteen debyytti oli virheetön. 195-senttinen puolustaja nousi rohkeasti mukaan hyökkäyksiin, ja omalla alueella yksinkertaiset avaussyötöt napsahtelivat tarkasti joukkuekavereiden lapoihin.

- Kyllä huomaa, että hän on ollut Tapparassa hyvässä koulussa. Elorinne pelasi hyvällä itseluottamuksella ja ei paljon jännittänyt, Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Kari Jalonen kehaisi.

- Iso koko ja hyvä liike varmasti auttoivat häntä pärjäämään. Me valmennuksessa olemme tyytyväisiä esitykseen, ja pelaaja on varmasti itsekin tyytyväinen, Jalonen jatkoi.

Elorinne, 25, on Joensuun Jokipoikien kasvatti, ja toissa kaudella hän pelasi vielä Mestistä kasvattajaseurassaan. Viime kaudeksi hän sai sopimuksen Tapparaan, ja kausi sujui nousujohteisesti.

Tällä kaudella hyvä kehitys on jatkunut, mutta isokokoinen puolustaja peräänkuuluttaa, että jalkojen on pysyttävä maassa.

- Päivä kerrallaan on tehtävä kovasti töitä, jotta kehittyy, ja ei minulla mitään suurempia suunnitelmia ole tulevaisuuden suhteen. Askeleita eteenpäin työnteon kautta, Elorinne päätti.

Suomen urakka jatkuu lauantaina, jolloin Leijonat pelaa Hartwall Arenassa Tshekkiä vastaan.

Perjantaina turnauksessa on välipäivä, mutta Hartwall Arenassa pelataan Suomen ja Ruotsin legendojen välinen ottelu, josta lisätietoa löydät täältä.

 

Viimeksi muutettu


KARJALA-TURNAUS 2015


Euro Hockey Tourin Karjala-turnaus pelattiin Helsingissä 5. - 8.11.2015.


Käytimme tapahtumaviestinnässä hashtagia #Leijonat


LIPUNMYYNTI


OTTELUOHJELMA
To 05.11.
18:30 Suomi 2-1 Venäjä
20:15 Ruotsi 6-2 Tshekki*
La 07.11.
13:00 Venäjä 6-3 Ruotsi
17:00 Tshekki 1-2 Suomi
Su 08.11.
13:00 Venäjä 3-4 VL Tshekki
17:00 Suomi 2-3 Ruotsi
*Pelattiin Ruotsin Örnsköldsvikissä


TULOKSET JA TAULUKKO


LEIJONIEN KOKO KAUDEN OHJELMA JA TULOKSET


SUOMEN JOUKKUE

Lataa kokoonpano (PDF)

Maalivahdit:
30 Harri Säteri
31 Juha Metsola

Puolustajat:
2 Teemu Laakso
5 Lasse Kukkonen
6 Tommi Kivistö
18 Sami Lepistö
23 Aleksi Elorinne
28 Anssi Salmela
38 Juuso Hietanen
55 Atte Ohtamaa

Hyökkääjät:
19 Tuomas Kiiskinen
22 Toni Koivisto
24 Jani Lajunen
25 Pekka Jormakka
26 Oskar Osala
27 Petri Kontiola
37 Mika Pyörälä
40 Jarno Koskiranta
51 Tomi Sallinen
61 Tommi Huhtala
70 Teemu Hartikainen
71 Kristian Kuusela
82 Harri Pesonen

Johtoryhmä:
Jere Lehtinen, general manager
Kari Savolainen, joukkueenjohtaja
Kari Jalonen, päävalmentaja
Jukka Rautakorpi, valmentaja
Jammu Öunapp, lääkäri
Riku Koivunen, huoltopäällikkö

 


 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: