Leijonat.fi

       

×

Seurat ja säät vaihtuvat, mutta yksi Leijonien pakkipari pysyy: ”Yritetään tehdä tulosta”

Juuso Hietanen on pelannut jo 122 A-maaottelua. Juuso Hietanen on pelannut jo 122 A-maaottelua. Kuva: Pasi Mennander

Leijonien hyökkäyspään ykköspuolustajat Karjala-turnauksessa ovat Sami Lepistö ja Juuso Hietanen. Rinnakkain turnauksesta ja tapahtumasta toiseen kurvaileva kaksikko oli luonteva valinta myös Karjala-turnauksen luottokaksikoksi.


Kuinkahan monessa ottelussa Hietanen ja Lepistö ovat pelanneet pakkiparina. Olisiko lukema jo lähellä viittäkymmentä?

– Jaa, olenkohan minä edes pelannut niin montaa maaottelua, Lepistö pohtii.

Olet. Tarkka lukema on Jääkiekkokirjan mukaan 85 A-maaottelua.

– Ainakin vuodesta 2013 olen pelannut vain Juuson kanssa, Lepistö muistelee.

Toveri Hietanen kertoo yhteisten liikkeiden sujuvan jo rutiinilla.

– Ei siinä hirveästi tarvitse sopia, sen verran ollaan yhdessä pelattu. Jotain pientä jos tuleekin, niin mennään tilannekohtaisesti. Kun pelit tuosta alkavat, niin säädetään sitten, jos on tarvetta, Hietanen kertoo.

Hietasen kiekkomaailmassa puhaltavat uudet tuulet. Mies siirtyi neljän Novgorodissa pelatun kauden jälkeen Venäjän isolle kirkolle Moskovan Dinamoonja on yksi joukkueensa avainpelaajia.

– Onhan siellä kaikki vähän isompaa. Treenimatkat saattavat venähtää, Hietanen kertoi aiemmin syksyllä uuden kotikaupungin ruuhkista.

KHL:n kärkiseura TsSKA:n rinnalla kulkeva Moskovan toinen suurseura Dinamo on maajoukkuetauolle lähdettäessä KHL:n läntisen konferenssin viidentenä.

Hietasen alkukauden saldona on viisi maalia ja viisi syöttöpistettä, mutta tärkeimpänä tilastosta nousevat esiin neljä ylivoimamaalia.

– Kyllä täälläkin ollaan ylivoimaa harjoiteltu pari päivää. Yritetään saada tulosta aikaiseksi.

Torstaina Lepistökin saa pukea päällee pelipaidan, kun Suomi kohtaa Karjala-turnauksen avausottelussaan Venäjän.. Kuva viime keväältä. Kuva: Pasi Mennander.

Tuloksen tuottamisessa auttaa tuttu pakkipari, joka on matkalla kohti KHL:n piste-ennätystään. Kauden lähestyessä puoliväliä Lepistö on nakuttanut kasaan 17 tehopistettä ja on puolustajien pistepörssin kuudentena. Uusi yhden kauden piste-ennätyskin häämöttää jo horisontissa, sillä Lepistön parhaat KHL-kaudet ovat tuottaneet 23 ja 25 pistemerkintää.

Myös Lepistön kausi alkoi uudessa seurassa, kun jokerikasvatti siirtyi Salavat Julajev Ufaan, joka on yksi KHL:n mestarisuosikeista.

– Kauden alku oli nihkeä koko jengiltä. Siinä oli negatiivinen viba, eikä homma lähtenyt rullaamaan. Oli pitkään tahmeata, Lepistö kuvailee syksyn haasteita.

Valmentaja vaihtui, ja sitä myötä peli on lähtenyt rullaamaan kohti aurinkoista kevättä. Paluu kotikaupunkiin Helsinkiin ja Hietasen rinnalle rikkoo molempien puolustajien mielestä kautta mukavasti.

– On se makea juttu, että on tullut aina pelattua yhdessä, kun olemme olleet samaan maajoukkueessa. Juuson kanssa on kiva pelata. 

– Yritetään pelata niin hyvin, että saan pelata Juuson kanssa jatkossakin, Lepistö pohti Leijonien ykköspakkien vaatimustasoa.

Leijonien kauden ensimmäinen testi on kova, kun molemmille pelureille tutut KHL:n venäläistähdet luistelevat vastaan torstaina kello 18.30. Maajoukkue eroaa venäläisestä KHL-seurasta lähinnä leveydeltään. Itänaapurin pelaajamassan kärki on tasokas ja leveä.

– Vaikka periaatteessa kaikki KHL-seurat ovatkin hyviä porukoita, se on vielä sitten tasokkaampi se koko neljä kenttää. KHL:ssä on kuitenkin monia joukkueita, joissa on vain vaaralliset kärkiketjut. Venäjän maajoukkue on kauttaaltaan vaarallinen, Hietanen kuvailee eroja arkiseen työympäristöön.

Leijonat rakentaa omaa turnaustaan ja kiekkokauttaan positiivisuuden kautta. Koska yhteinen aika on rajallista, peliä rakennetaan virran ja tunteen mukana. Etenkin kun pelitapa on jo entuudestaan molemmille tuttu esimerkiksi viime kevään MM-kisoista.

– Muutamia juttuja on, joihin keskitytään ja yritetään saada ne näkymään peleissä. Positiiviseen energian kautta yritetään rakentaa hyvää meininkiä peleihin, Hietanen kuvailee.

Oman mausteensa turnausviikonloppuun tuovat seuratoverit, joita ainakin Lepistö kohtaa sunnuntain Ruotsi-ottelussa. Ilman kuittailua ei maajoukkuetehtäviin lähdetty.

– Oli siinä pientä kuittalua puolin ja toisin, on se nasta pelata vanhoja pelikavereita, tuo oman mausteensa siihen, Lepistö hymyilee.

 

Tule katsomaan, miten Lepistö, Hietanen ja kumppanit pärjäävät venäläistähtiä vastaan.

Liput Karjala-turnaukseen saat täältä.

Viimeksi muutettu


KARJALA-TURNAUS 2015


Euro Hockey Tourin Karjala-turnaus pelattiin Helsingissä 5. - 8.11.2015.


Käytimme tapahtumaviestinnässä hashtagia #Leijonat


LIPUNMYYNTI


OTTELUOHJELMA
To 05.11.
18:30 Suomi 2-1 Venäjä
20:15 Ruotsi 6-2 Tshekki*
La 07.11.
13:00 Venäjä 6-3 Ruotsi
17:00 Tshekki 1-2 Suomi
Su 08.11.
13:00 Venäjä 3-4 VL Tshekki
17:00 Suomi 2-3 Ruotsi
*Pelattiin Ruotsin Örnsköldsvikissä


TULOKSET JA TAULUKKO


LEIJONIEN KOKO KAUDEN OHJELMA JA TULOKSET


SUOMEN JOUKKUE

Lataa kokoonpano (PDF)

Maalivahdit:
30 Harri Säteri
31 Juha Metsola

Puolustajat:
2 Teemu Laakso
5 Lasse Kukkonen
6 Tommi Kivistö
18 Sami Lepistö
23 Aleksi Elorinne
28 Anssi Salmela
38 Juuso Hietanen
55 Atte Ohtamaa

Hyökkääjät:
19 Tuomas Kiiskinen
22 Toni Koivisto
24 Jani Lajunen
25 Pekka Jormakka
26 Oskar Osala
27 Petri Kontiola
37 Mika Pyörälä
40 Jarno Koskiranta
51 Tomi Sallinen
61 Tommi Huhtala
70 Teemu Hartikainen
71 Kristian Kuusela
82 Harri Pesonen

Johtoryhmä:
Jere Lehtinen, general manager
Kari Savolainen, joukkueenjohtaja
Kari Jalonen, päävalmentaja
Jukka Rautakorpi, valmentaja
Jammu Öunapp, lääkäri
Riku Koivunen, huoltopäällikkö

 


 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: