perjantai, 29 tammikuu 2021 14:05

NCAA: U20 SM-sarjan pistetykki antanut kovia näyttöjä yliopistokaukaloissa – Tässä ovat sarjan suomalaiset tehomiehet

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Sampo Ranta (vas.) ja Veeti Miettinen ovat olleet Yhdysvaltain yliopistosarjan alkukauden vakuuttajia. Sampo Ranta (vas.) ja Veeti Miettinen ovat olleet Yhdysvaltain yliopistosarjan alkukauden vakuuttajia.

Kiekko-Espoon U20-joukkueesta Yhdysvaltain yliopistosarjaan kuluvalle kaudelle siirtynyt Veeti Miettinen on ollut sarjan suomalaispelaajien paras pistemies. Paras maalintekijä on ollut U18-ikäluokan maailmanmestari keväältä 2018, Sampo Ranta.

19-vuotias laitahyökkääjä Veeti Miettinen on ollut joukkueensa St. Cloud State Universityn paras pistemies ja maalintekijä, kun takana on 17 ottelua. Miettinen on ollut vahvasti esillä erikoistilanneosaamisellaan ja iskenyt yhdeksästä osumastaan peräti viisi ylivoimalla.

Kolmella edellisellä kaudella Miettinen pelasi Nuorten SM-liigaa ja kuului sarjan parhaisiin pistemiehiin. Kahdella viime kaudella hän kokosi yhteensä 100 ottelussa muhkeat 134 (69+65) pistettä.

Miettinen on muodostanut hyvän tutkaparin Tappara-kasvatti Jami Krannilan kanssa. 20-vuotias Krannila pelaa kolmatta kauttaan Yhdysvalloissa.

Minnesotan yliopiston riveissä pelaava Sampo Ranta on kuulunut alkukauden parhaisiin maalintekijöihin 10 osumallaan. Kahdella edellisellä kaudella Ranta teki NCAA:ssa 71 ottelussa 18 maalia. Ranta pelaa kolmatta kauttaan yliopistosarjassa ja viidettä Pohjois-Amerikassa.


 

Olet nyt

Lisää uutisia ulkomailta