perjantai, 27 marraskuu 2020 14:35

Suomalaispelaajat huippuvireessä Euroopan pääsarjoissa – Tässä syyskauden kovimmat nimet

Kirjoittanut
KHL:n ja Sveitsin pääsarjan tilastokärkiä marraskuun lopulla: Jori Lehterä (vas.), Julius Nättinen ja Teemu Hartikainen KHL:n ja Sveitsin pääsarjan tilastokärkiä marraskuun lopulla: Jori Lehterä (vas.), Julius Nättinen ja Teemu Hartikainen

Poikkeuksellisella kaudella usea Euroopan isoissa sarjoissa pelaava suomalaispelaaja on tehnyt syyskauden aikana kovaa tulosta. Pääsarjojen tilastokärkiin kuuluvat Teemu Hartikainen, Jori Lehterä ja Julius Nättinen.

KHL:ssä Ufan Teemu Hartikainen on ollut alkukauden paras pistemies. 32 (16+16) pistettä 24 ottelussaan kerännyt laitahyökkääjä pelaa KHL:ssä jo kahdeksatta kauttaan. Hän on viidenneksi eniten otteluita sarjassa pelannut suomalaispelaaja 402 ottelullaan.

30-vuotias Hartikainen on koonnut parhaalla kaudellaan 2018-19 KHL:ssä 45 pistettä. Tuolloin hänet valittiin sarjan All Stars –kentälliseen.

Kuudetta kauttaan KHL:ssä pelaava Jori Lehterä on puolestaan sarjan syöttötilaston ykkönen 26 syöttöpisteellään. Maaleja Lehterä on tehnyt viisi.

32-vuotias keskushyökkääjä on pelaamassa Teemu Hartikaisen tapaan uransa parasta kauttaan KHL:ssä. Kaudella 2012-13 Lehterä kirjasi runkosarjassa 46 pistettä 52 ottelussa.

Pistepörssin kärkikymmenikköön mahtuu myös Hartikaisen seurakaveri Markus Granlund. Seitsemän Pohjois-Amerikan kauden jälkeen KHL:ään siirtynyt Granlund on pelannut syyskauden myös yli piste per peli –tahdilla. Koossa on 22 ottelun jälkeen 26 pistettä.

Granlund kuuluu yhdessä Sakari Mannisen kanssa sarjan eniten peliaikaa keränneisiin hyökkääjiin.

Maalivahdeista Harri Säteri on voittotilastossa kolmantena 12 voittopelillään. Juho Olkinuora on torjuntaprosentilla (93,8) mitaten tilaston viidentenä ja vakuuttaa myös maalikeskiarvollaan (1,81).

* * *

Ruotsin SHL:ssä suomalaispelaajien kärkimies on puolustaja Jesse Virtanen. Lukko-kasvatti on kerännyt 18 ottelussaan 12 (3+9) ja sijoittuu puolustajien pistepörssissä seitsemänneksi.

* * *

Viime kaudella Liigan maalikuninkuuden voittanut Julius Nättinen on aloittanut ensimmäisen kautensa Sveitsissä hurjalla maalitehtailulla. 10 ottelussaan peräti 12 maalia iskenyt Nättinen johtaa maan pääsarjan  maalitilastoa. JYPin kasvatti on vakuuttanut varsinkin erikoistilanteissa: maaleista seitsemän on syntynyt ylivoimapelissä.

Olet nyt

Lisää uutisia ulkomailta