torstai, 18 syyskuu 2014 16:24

Selänne: "Yksiin kansiin tai ei ollenkaan"

Kirjoittanut Petteri Ikonen

Ari Mennanderin kirjoittama Teemu Selänteen elämänkertateos Teemu julkaistiin torstaina Helsingissä. Kaksikon Selänne - Mennander mukaan kirja syntyi pitkän prosessin jälkeen. Asiasta sovittiin jo vuonna 1998, jolloin julkaistiin Mennanderin Jari Kurrista kirjoittama teos.

Teemu-nimeä kantava Selänteen elämänkerta saatiin kuitenkin julkaistua vasta 16 vuoden jälkeen. Selänteen peliura venyi useaan otteeseen, ja elämänkerran lopulliseen muotoon kirjoittamisen ja julkaisemisen pitkittäminen kannatti.

- Ari oli tekemässä teosta loppuun jo monta kertaa 2000-luvun aikana, mutta itse olin mukana sillä mielellä, että koko peliurani laitetaan yksiin kansiin tai sitten ei ollenkaan. Halusin kirjan julkaistavaksi vasta peliuran päättymisen jälkeen siten, että siihen ei tarvitse tehdä enää mitään lisäosia, Selänne kommentoi.

Selänteen peliura oli katkolla jo kymmenen vuotta sitten, mutta NHL:n työsulkukauden 2004-2005 aikana mies sai itsensä vielä kuntoon. Uran loppupuoli tuotti himoitun Stanley Cupin voiton (2007) ja olympiamenestystä hopean (2006) ja kahden pronssin (2010 ja 2014) myötä.

- Kirjan tekemistä siirrettiin eteenpäin, ja jokaisen siirron jälkeen saatiin lisää tarinaa aikaan. Sotshin olympialaiset viime talvena olivat mahtava loppuhuipennus Teemun uralle, Ari Mennander kertoi.

- Kannatti odottaa tarpeeksi kauan, Selänne virnisti kirjan tekemistä välillä jouduttaneelle Mennanderille.

 

 

Olet nyt

Lisää mediauutisia