keskiviikko, 18 maaliskuu 2020 17:00

Sponsor Navigator -tutkimus selvitti suomalaisten suosikit - Jääkiekko vahvisti asemiaan lajivertailun kärkipaikalla

Kirjoittanut SJL toimitus

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight julkaisi tänään vuotuisen tutkimuksensa suomalaisten kiinnostuksesta urheilua kohtaan.Jääkiekko oli lajivertailun kärkipaikalla, jääkiekosta melko tai erittäin kiinnostuneita suomalaisia on nyt 53% aikuisväestöstä (+18-vuotiaat).

Suomalaisten mielestä kiinnostavimmat urheilulajit (melko tai erittäin kiinnostuneiden %-osuus aikuisväestöstä) olivat:

1. jääkiekko (53%)
2. yleisurheilu (43%)
3. hiihto (40%)
4. ampumahiihto (36%)
5. jalkapallo (35%)

Miesten keskuudessa kärkilajit ovat jääkiekko, jalkapallo,yleisurheilu ja F1.

Naisissa jääkiekko ohitti hiihdon nousten kiinnostavimmaksi lajiksi, seuraavina listalla ovat yleisurheilu, hiihto ja taitoluistelu.

Maajoukkueiden vertailussa kiinnostavimmaksi nousi miesten jääkiekon A-maajoukkue ohi Suomen Olympiajoukkueen. Seuraavina listalla olivat nuorten jääkiekon maajoukkue Nuoret Leijonat, jalkapallon A-maajoukkue ja maastohiihtojoukkue. Naisleijonat sijoittui vertailussa kuudennelle sijalle, ensimmäisenä naisten joukkueista.

Sponsor Insightin vuosittainen Sponsor Navigator -tutkimus selvitti 15. kerran suomalaisten kiinnostavimmat urheilu- ja kulttuurikohteet. Vuosittaisessa urheilu- ja kulttuurimaailmaa syväluotaavassa tutkimuksessa haastateltiin 19.2-4.3. välisenä aikana 2125 vähintään 18 vuotta täyttäneitä suomalaisia nettipaneelin kautta. Otos vastaa iän, sukupuolen ja asuinalueiden osalta Suomen väestörakennetta. Tutkimuksessa vertailtiin yhteensä 68 eri lajia.

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta