tiistai, 03 maaliskuu 2020 13:00

Jääkiekkomuseossa on Mestis-meininkiä sunnuntaina 8.3.2020

Kirjoittanut Toimitus
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Mestiksen voittopokaali on mukana teemapäivässä. Mestiksen voittopokaali on mukana teemapäivässä.

Suomen Jääkiekkomuseo järjestää Mestis-teemapäivän sarjan 20-vuotishistorian kunniaksi Vapriikissa sunnuntaina 8.3.2020. Paikalla tavattavissa ovat runkosarjan kärjessä kamppailevat Imatran Ketterä ja Tampereen Koovee.

Tapahtuma alkaa kello 13 joukkueiden esittäytymisellä. Yleisö voi tutustua seuroihin, pelaajiin ja palkintoihin Mestiksen-runkosarjan päätöksen ollessa kuumimmillaan. Joukkueet esittelevät taustatoimintaansa ja historiaansa, minkä mukaisesti hallitseva mestari Ketterä tuo paikalla ihailtavaksi Mestis-pokaalin.

Tapahtuma huipentuu leikkimieliseen laukauskilpailuun museon simulaattorissa, missä vieraat pääsevät testaamaan taitojaan. Tilaisuus päättyy kello 15 mennessä.

Jääkiekkomuseon erityisvieraina Mestikseen tutustumassa on Kangasalan Kisa-Eaglesin F1-junioreita.

Mestis-sarja eli Suomen jääkiekkoliiton mestaruussarja on suomalaisen jääkiekon toiseksi korkein sarjataso. Se perustettiin vuonna 2000 korvaamaan I-divisioona. Mestis on elintärkeä osa jääkiekon pelaajakasvatusta ja nauttii suosiota etenkin kaupungeissa, joissa ei ole Liiga-joukkuetta. Sekä Ketterä että Koovee ovat tällä kaudella kiinnostavia joukkueita. Sarjaan vasta kaksi kautta sitten noussut, mutta silti viime kaudella mestaruuden voittanut Ketterä on kiinni runkosarjan voitossa ja mestarisuosikki myös tänä vuonna. Vahvasti kauden aloittanut, mutta tällä hetkellä vastatuulessa kamppaileva Koovee taistelee myös sarjan kärkisijoista.

Mestiksen sloganin mukaisesti ”Suomen viihdyttävin lätkä” kulminoituu sarjan pudotuspelivaiheen alkaessa 14.3.2020.

Lähde: Jääkiekkomuseon tiedote

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta