perjantai, 18 tammikuu 2019 16:07

Kalervo Kummolalle Elämänura-palkinto Urheilugaalassa: ”Tämä tuli täysin yllättäen”

Kirjoittanut Joni Hildén
KUNNIOITUS
Kalervo Kummola. Kalervo Kummola. Urheilugaala / Eemeli Sarka

Suomen Jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja Kalervo Kummola sai vuoden 2019 Urheilugaalassa tunnustuksen urastaan suomalaisen urheilun ja jääkiekkoilun hyväksi.

– Tämä merkitsee erittäin paljon. Harvoin tällaisia jaetaan ja sitten kun se tulee täysin yllättäen, niin silloin se tuntuu vielä erikoisemmalta, Kummola iloitsi.

Kummola toimi Jääkiekkoliiton puheenjohtajana vuosina 1997-2016. Sitä ennen hän oli varapuheenjohtajana. Vuosina 1975–2016 hän toimi liiton hallituksen jäsenenä. Kotimaan kiekkoilun lisäksi mies on ollut isossa roolissa myös kansainvälisessä jääkiekkoilussa.

– Jääkiekko merkitsee aika paljon. Hienoja muistoja tänä päivänä lähinnä. Totta kai tässä odotellaan vielä uusiakin kisoja, mutta kun kiekko on ollut päivittäin jokapäiväisessä elämässä mukana, niin toki se merkitsee todella paljon, Kummola mietti.

Jääkiekon lisäksi Kummola on toiminut myös Olympiakomiteassa ja nähnyt myös muuta urheilua kuin vain jääkiekkoa. Vuosien varrella on tapahtunut paljon asioita, on ollut niin ilon hetkiä kuin koettu tappion karvasta kalkkia. Muistoja on kertynyt niiden 50 vuoden aikana, kun Kummola on suomalaisessa jääkiekkoilussa toiminut.

– Kyllä varmaan nuo maailmanmestaruudet ovat olleet hetkinä mieleenpainuvia, mutta pitkässä juoksussa se pitkä työ on ollut se merkitsevin. Olen saanut hienossa porukassa tehdä töitä ja saanut olla luomassa parempia olosuhteita Suomeen, Kummola myhäili.

Kummola seuraa vielä tänä päivänäkin hyvin tiiviisti jääkiekkoa ja seurasi myös Kanadassa pelattuja nuorten MM-kisoja.

– Oli sisäinen kello ihan sekaisin, kun piti aina aamulla puoli viideksi nousta katsomaan Nuorten Leijonien pelejä. Eihän siitä irti pääse, Kummola totesi.

Urheilugaalan tallenne Yle Areenassa
Kalervo Kummolan esittely Urheilugaalan sivuilla
Kalervo Kummolan CV hänen kotisivuillaan

 

Kuva: Urheilugaala / Ilari Lehtinen

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta