perjantai, 02 marraskuu 2018 12:44

Jere Lehtinen vei Stanley Cupin Matinlahden kouluun - "Harrastuksenne voi olla teille loppuelämän juttu"

Kirjoittanut
Tältä se näytti vuonna 1999 - Jere Lehtinen ja Stanley Cup yleisöjuhlassa. Tältä se näytti vuonna 1999 - Jere Lehtinen ja Stanley Cup yleisöjuhlassa. Lehtikuva

Floridan Panthersin ja Winnipeg Jetsin NHL-ottelut toivat Suomeen myös NHL:n voittopokaalin Stanley Cupin. Dallas Starsissa Stanley Cupin vuonna 1999 voittanut Jere Lehtinen vei pokaalin perjantaina espoolaiseen Matinlahden kouluun.

- Olen Matinkylästä kotoisin. Olin tässä koulussa ensimmäisestä neljänteen luokkaan. Asuin ihan tässä vieressä, nykyisin A-maajoukkueen GM:n tehtävässä työskentelevä Lehtinen kertoi.

- Luonnonjäällä luisteltiin ja jäähallissa pelattiin. Jääkiekko oli minulle rakas harrastus ja kiva peli. Jossain vaiheessa pääsin maajoukkueeseen ja NHL:ään. Menin Dallas Starsiin vuonna 1995 ja pelasin 14 vuotta samassa seurassa. Se oli hieno pätkä elämää. Nyt olen A-maajoukkueen GM ja työskentelen uusien pelaajien kanssa.

Stanley Cup -muistojensa lisäksi Lehtinen kannusti lapsia harrastamaan - oli harrastus sitten liikuntaa tai mitä tahansa.

- Harrastamisen on tärkeää olla hauskaa. Jos tykkäätte siitä mitä teette, se voi olla loppuelämän juttu. Toinen tärkeä asia on koulunkäynti. Itse kävin koulun hyvin, se ei estänyt harrastamasta jääkiekkoa.

Matinlahden koulun verkkosivut

 

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta