perjantai, 26 tammikuu 2018 10:32

Rauman Lukko ensimmäisenä liigaseurana mukaan Special Hockey -toimintaan

Kirjoittanut Toimitus
Kiimingin Kiekko-Poikien Special Hockey -joukkue on toiminut syksystä 2015 alkaen. Kiimingin Kiekko-Poikien Special Hockey -joukkue on toiminut syksystä 2015 alkaen. Pasi Mennander

Rauman Lukko lähtee ensimmäisenä liigaseurana mukaan Special Hockey -toimintaan, joka mahdollistaa upean harrastuksen ala-asteikäisille erityislapsille, sekä tytöille että pojille.

- Toivomme, että voimme toimia esimerkkinä muillekin koville kiekkopaikkakunnille, ja että mahdollisimman moni seuraisi perässä. Näemme tärkeänä, että mahdollistamme jääkiekon harrastamisen myös heille, jotka eivät syystä tai toisesta voi olla normaalisssa ikäkausitoiminnassa mukana, Rauman Lukko ry:n puheenjohtaja Mikko Kosonen sanoo.

Rauman Lukko seurana ja yhteisönä tiedostaa jääkiekon merkityksellisyyden perinteisellä kiekkopaikkakunnalla, jossa kuitenkaan kaikki halukkaat eivät ole päässeet rakastamansa lajin pariin nauttimaan joukkueurheilun tarjoamista yhteisistä kokemuksista ja ennen kaikkea lukkolaisuudesta.

- Olemme tietoisia, että Rauman ja lähiseudun erityistä tukea tarvitseville lapsille on kaivattu lisää laadukasta urheiluharrastustoimintaa. Toisaalta myös tiedämme, että moni heistä haaveilee pelaamisesta oikeassa joukkueessa, joten Special Hockey -toiminta on Raumalle erittäin tervetullutta. On upeaa, että nyt myös he voivat pukea päälleen Lukon pelipaidan, Kosonen kommentoi.

Lukko haluaa taata toimintaan mukaan tuleville lapsille perheineen mahdollisimman matalan aloituskynnyksen, joten seura on päätynyt aloittamaan toiminnan ilmaisena. Osallistujilla tulee olla luistimet, kypärä, kaulasuoja ja maila.

Special Hockey -toimintaan voi tulla kuka tahansa ilman diagnoosirajoja, mutta edellytyksenä on, että osallistujalta onnistuu seisominen luistimilla. Lukon tavoitteena on, että mahdollisimman moni erityislapsi lähtisi kokeilemaan maamme suosituinta lajia.

Liigapelaaja Teemu Ramstedt joukkueen kummiksi
Jo kevätkaudella järjestettävissä Lukon Special Hockey -tapahtumissa ohjaajina ja valmentajina toimivat Juniorilukon herkkyyskausivalmennuksen vastaavan Janne Mäkitalon johdolla Joonas Välisalmi, Roope Elonen ja Petteri Korpi. He työskentelevät Naulan koulussa erityistä tukea tarvitsevien lasten ohjaajina ja omaavat jääkiekkotaustan. 

Oman tärkeän lisäarvonsa valmennukseen ja ohjaukseen tuovat tapahtumissa mukana olevat Rauman Lukon liigakiekkoilijat. Joukkueen omaksi kummipelaajaksi kevätkaudelle on lupautunut Teemu Ramstedt. Hänelle diagnosoitiin vuonna 2014 Colitis ulcerosa eli haavainen paksusuolentulehdus, jolle Ramstedt on antanut julkisuudessa kasvot. 

- Unelmat eivät saa romahtaa vamman tai sairauden takia. Haluan omalta osaltani olla mukana kannustamassa ja tukemassa lapsia, joiden unelmana on päästä pelaamaan jääkiekkoa joukkueessa, Ramstedt sanoo.

Yhteisiä Lukko-kokemuksia luodaan muutenkin kuin vain jäällä. Toimintaan mukaan lähteville lapsille perheineen tarjotaan muun muassa liigaotteluelämys.

Kiimingin Kiekko-Pojat uranuurtajana
Rauman Lukossa on seurattu mielenkiinnolla, miten Special Hockey on lähtenyt liikkeelle muutamilla paikkakunnilla. Special Hockey on noussut ilmiöksi suomalaisessa vammaisurheilussa ja tästä kiitos kuuluu Kiimingin Kiekko-Poikien ennakkoluulottomalle toiminnalle. Jaana Lauri oli perustamassa ensimmäistä Special Hockey -joukkuetta syksyllä 2015.

- Jääkiekko toimii tavallaan välineenä isompien asioiden ympärillä. Erityislasten hyvinvoinnin ja liikkumisen lisääminen ovat tärkeitä asioita, mutta ehkä vielä suurempina asioina toiminnassa ovat sosiaalisuus, kaveruussuhteet, yhdessä toimiminen ja ennen kaikkea oma pelipaita, joka on konkreettinen merkki ryhmään kuulumisesta, Jaana Lauri kuvailee.

- Olemme jo lyhyessä ajassa nähneet myönteiset vaikutukset. Kun lapsille järjestetään mielekästä toimintaa, sillä on suuri merkitys muutenkin elämässä niin lapsille kuin koko perheelle, Lauri jatkaa.

Toiminta alkuun promotapahtumilla
Lukko järjestää bussikuljetuksineen kahtena peräkkäisenä keskiviikkona (7. ja 14. helmikuuta) promotapahtumat Tuki-Areenalla kouluille, joissa on erityistä tukea tarvitsevia lapsia. Tapahtumissa lapsille jaetaan kotiin vietäväksi toiminnasta tarkemmin kertova esite ja ilmoittautumisohjeet. Materiaali toimitetaan myös Wilma-viesteinä koteihin.

Promotapahtumien jälkeen Lukko järjestää 1. maaliskuuta alkaen yhteensä viisi jääharjoituskertaa, jotka pidetään Tuki-Areenalla torstaisin kello 15-16. Näihin tutustumistapahtumiin voi tulla paikalle kaikkiin tai niin moneen kuin itse haluaa. 

Toiminnan jatkumisen edellytyksenä tutustumiskertojen jälkeen on saada vähintään kymmenkunta raumanseutulaista lasta mukaan Special Hockey -toimintaan. Tarkoituksena on löytää jatkossa kaikille sopiva vakiovuoro.

Ensi syksystä lähtien toimintaa tarjotaan ja laajennetaan myös Lukon yhteistyöseuroille eli eurajokilaisille, panelialaisille, laitilalaisille, uusikaupunkilaisille, säkyläläisille sekä huittislaisille. Näiden paikkakuntien erityislapset ovat tervetulleita kevään aikana järjestettäviin tapahtumiin nauttimaan jääkiekosta ilman kilpailullisia tavoitteita.

 

Lähde: Rauman Lukko ry:n tiedote

 

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta