keskiviikko, 15 helmikuu 2017 13:37

Olympia- ja A-maajoukkuerahastolta tukea 169 juniorille 65 seurasta - tukisumma yhteensä 70 000 euroa

Kirjoittanut Toimitus

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön alaisuudessa toimiva Olympia- ja A-maajoukkuerahasto jakoi jälleen tukea vähävaraisten junioreiden jääkiekkoharrastuksen kustannuksiin. Avustukset jaettiin valtakunnallisesti ja tukea sai yhteensä 169 junioria 65 seurasta, hakemuksia tuli 355.

Tuen hakeminen ja maksatus tapahtui seurojen kautta. Avustusten saantikriteereinä käytettiin mm. vanhempien työttömyyttä, yksinhuoltajuutta ja monilapsisuutta. Päätöksissä huomioitiin mahdolliset päällekkäisyydet Jääkiekkoliiton jakamien avustusten kanssa.

Avustuksilla pyritään kompensoimaan junioreiden kausimaksuja. Kausimaksut kasvavat juniorin iän myötä, sen takia avustukset olivat myös porrastetusti ikäluokittain nousevia: C-juniorit  600 €, D-juniorit 450 €, E-juniorit  300 €, F-juniorit  200 €.

Tukea jaettiin nyt kolmatta kertaa yleisellä hakumenettelyllä ja tarkoitus on jatkaa avustusten jakamista myös tulevina vuosina.


Olympia- ja A-maajoukkuerahasto
Suomen Jääkiekkoilijat ry:n (Pelaajayhdistys) hallitus valitsee Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön hallituksen. Säätiön alaisuudessa toimii mm. Olympia- ja A-maajoukkuerahasto.

Rahaston alkupääoma oli Suomen miesten Olympiajoukkueen, Torinon Olympialaisten hopeasijoituksista ansaitsema 250.000 €:n menestysbonus. Tämän jälkeen pääomaan on lisätty miesten maajoukkueiden Olympialaisista ja MM-kisojen menestymisestä maksetut bonukset. Maajoukkuepelaajat ovat tähän mennessä lahjoittaneet rahastoon kaikkiaan 773.000 €.

Rahaston varoja käytetään Olympiarahaston ohjesäännön mukaisesti jääkiekkoa edistäviin hyväntekeväi­syys- ym. kohteisiin.

Avustusanomukset käsitellään yllä mainittujen joukkueiden pelaajista muodostetussa ohjausryhmässä. Ohjausryhmä tekee esityksen avustuksen myöntämisestä, jonka jälkeen esitys lähetetään tiedoksi kaikille joukkueissa pelanneille pelaajille. Tämän jälkeen Säätiön hallitus vahvistaa ko. esityksen. Avustusten vastaanottaminen, valmistelu ja maksatus hoidetaan Pelaajayhdistyksen toimesta.

Tähän mennessä rahastosta on myönnetty 38 avustusta, 10 avustusta yksittäisille henkilöille ja 28 avustusta yhteisöille (joista yksi on nyt myönnetty junioriavustus). Avustusten suuruus on vaihdellut 1.000 eurosta 70.000 euroon, avustuksia on jaettu yhteensä 418.973 €.

Lue lisää: www.sjry.fi 

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta