perjantai, 23 joulukuu 2016 11:16

Noora Räty vaihtaa joukkuetta - ”Kilpailu ajaa eteenpäin”

Kirjoittanut Toimitus
Noora Räty. Noora Räty. Jukka Salminen

Naisleijonien maalivahti Noora Räty siirtyy KJT:stä Nokia Pyryyn. Molemmat joukkueet pelaavat miesten Suomi-sarjassa. Sopimus Pyryn kanssa kattaa loppukauden.

Nora Räty, 27 on pelannut tällä kaudella Suomi-sarjaa KJT:n riveissä seitsemän ottelua torjuntaprosentilla 87,78.

- Lähden Nokialle erittäin hyvällä mielellä. Syksy on ollut osittain tuskainen. Olen tottunut pelaamaan voittavassa joukkueessa ja nyt sitten pääsen sellaiseen, jolta odotetaan voittoja ja sijoitusta kärkipäähän. Olen voittajasielu ja minua alkaa tuskastuttaa, jos voittoja ei tule.

Merkittävä osasyy siirrolle oli voittavan joukkueen lisäksi erinomaisessa toimintaympäristössä. Nokialla puitteet ovat kunnossa, joukkueesta löytyy laadukas maalivahtivalmentaja Janne Lakanen ja kaksi kovaa kilpailijaa maalivahdin tontille, Juha Taponen ja Kalle Hokkanen.

- Itselleni pelaamisen lisäksi oli tärkeää harjoitteluympäristö. Arki on kunnossa ja harjoitukset pyörivät. Pyryssä kiinnosti myös se, että se on kokenut ja vanhempi joukkue, niin pystyy oppimaan muilta pelaajilta. Esimerkiksi Taposelta voi oppia paljon, hänellä on vähän enemmän kilometrejä alla kuin minulla.

- Kilpailu on se, mikä ajaa eteenpäin. Tiedän, että saan itsestäni enemmän irti, kun sitä kilpailua on. Ei ole aina selvää, että on se pelaava maalivahti, Räty sanoo.

”Ensimmäistä kertaa Kehä III:n ulkopuolelle”

Espoosta kotoisin oleva Räty on ehtinyt asua urallaan jo USA:ssakin, mutta nyt nainen lähtee ensi kertaa liikkeelle kotikonnuiltaan Suomen kamaralla. Sekin tuo oman lisäjännityksensä.

- Muutan Nokian suunnalle, asun nyt Helsingin Töölössä, niin se olisi aika pitkä matka. Sekin on aika jännittävä asia, että tulen asumaan nyt ensimmäistä kertaa Suomessa Kehä III:n ulkopuolella.

Pyry on tämän viikon ajan vielä ansaitulla joulutauolla ja palaa viikolla 52 joukkueharjoituksiin. Räty ei välittömästi liity joukkueeseen, mutta pääsee Nokialle jo hyvissä ajoin ennen Suomi-sarjan jatkumista.

- Olen nyt juhlimassa äitini 60-vuotissyntymäpäiviä Thaimaassa. Harjoittelen täällä 1-2 kertaa päivässä. Tämä oli hyvä, kun saa nollattua ajatukset ja pystyy aloittamaan puhtaalta pöydältä. 2.1. lähdemme maajoukkueen kanssa Itävaltaan. 9.1. muutan sitten Pirkanmaalle.

Räty on pelannut urallaan naisten SM-sarjassa sekä Bluesin että Ilveksen joukkueissa. Hän pelasi myös yhden kauden SKIF Nizhny Novgorodin joukkueessa Venäjän naisten pääsarjassa. Lisäksi nainen on pelannut kolme kautta NCAA-sarjassa yliopistojääkiekkoa University of Minnesotan riveissä. Räty on myös edustanut Suomea eri ikäkausi- ja aikuisten maajoukkueissa ja on kokenut arvokisakävijä.

Kaudella 2014-2015 Räty siirtyi pelaamaan miesten sarjoihin ja on pelannut Mestistä Kiekko-Vantaassa sekä Suomi-sarjaa Bewe TuusKissa ja KJT:ssä.

Lähde:
Pyryn tiedote

 

 

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta