torstai, 01 joulukuu 2016 15:06

Liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-palkinto Valmentaa kuin nainen -hankkeelle

Kirjoittanut Toimitus
Piikkarit- ja Pro Urheilu -palkintojen saajat yhteiskuvassa. Piikkarit- ja Pro Urheilu -palkintojen saajat yhteiskuvassa.

Liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-palkinto myönnettiin torstaina Suomen Valmentajat ry:n koordinoimalle Valmentaa kuin nainen -hankkeelle. Kyseessä on palloilulajien yhteinen kehittämishanke, jossa myös Jääkiekkoliitto on mukana.

Piikkarit-palkinnot myönnetään vuosittain hankkeelle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on edistänyt sukupuolten välistä tasa-arvoa liikunnassa.

Valmentaa kuin nainen -hankkeen tavoitteita ovat muun muassa innostaa entisiä naispelaajia jatkamaan urheilu-uraa valmentajana ja sitä kautta lisätä naisvalmentajien määrää palloilulajeissa, valmentajiksi siirtyvien osaamisen kehittäminen ja valmentajapolun selkiyttäminen mentoroinnin avulla sekä tukea nykyisiä naisvalmentajia urallaan.

Piikkarit-palkintoraadin mukaan hanke on erinomainen esimerkki eri tahojen ja eri lajien välisestä yhteistyöstä. Erityistä tunnustusta projekti saa monipuolisuudestaan ja tiedon kerryttämisestä.

Palkinnon jakoi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Samassa yhteydessä jaettiin Pro Urheilu -tunnustuspalkinnot. Piikkarit-palkinto on suuruudeltaan 7 000 euroa. Palkinnot myönnetään veikkausvoittovaroista.

Lähde:
Opetus-ja kulttuuriministeriön tiedote

Valmentaa kuin nainen -hanke Facebookissa

 

Jääkiekkoliiton edustajana palkintoa vastaanottamassa oli taitovalmentaja Saara Niemi (keskellä). Vasemmalla ringettevalmentaja Sini Forsblom ja oikealla jalkapallovalmentaja Marianne Miettinen.

 

 

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta