keskiviikko, 22 syyskuu 2021 11:05

U20 SM: Tässä ovat avauskierrosten kovimmat maalintekijät

Kirjoittanut
Maalijyvä kohdallaan avauskierroksilla: Aleksanteri Kaskimäki (vas.), Andreas Okany, Lenni Hämeenaho ja Kim Nieminen. Maalijyvä kohdallaan avauskierroksilla: Aleksanteri Kaskimäki (vas.), Andreas Okany, Lenni Hämeenaho ja Kim Nieminen.

U20 SM-alkusarjaa on takana nyt ensimmäinen neljännes. Pistepörssin ja maalintekijätilaston kärjessä on sama pelaaja, HIFK:n Aleksanteri Kaskimäki.

17-vuotias Kaskimäki nousi pörssikärkeen sunnuntain kierroksen tehokkuudellaan, kun hän teki ottelussa SaiPaa vastaan peräti neljä maalia. Edellinen ottelu Ilvestä vastaan tuotti tilille kaksi osumaa. Koossa on neljän ottelun jälkeen seitsemän maalia.

HIFK:n laitahyökkääjä on esiintynyt kaikissa neljässä ottelussaan yhdessä keskushyökkääjä Kasper Lundellin ja toista laitaa pelaavan Miro Tauslahden kanssa. Lundellin pistetili on karttunut saldolla 1+8, Tauslahti on kirjannut pisteet 2+4. Koko trio on syntynyt vuonna 2004 ja pelaa ensimmäistä täyttä kauttaan U20 SM-sarjassa.

Aleksanteri Kaskimäelle kausi on toinen HIFK:ssa. Miro Tauslahden tapaan Jokipoikien kasvatti pelasi kevääseen 2020 saakka Joensuussa. Viime kaudella Kaskimäki pelasi HIFK:n U20:ssa ja U18:ssä yhteensä vain 16 ottelua marraskuun loppuun katkenneella kaudella.

Kuuden maalin pelaajia U20 SM-alkusarjassa ovat KalPan Andreas Okany, Ässien Lenni Hämeenaho ja Pelicansin Kim Nieminen.

19-vuotias Okany pelaa kolmatta täyttä kauttaan U20:ssä ja on noussut tällä kaudella uudelle tasolle. Viime kaudella hän teki 32 ottelussa kuusi maalia. Avausviikonloppujen maalitykki, 16-vuotias Hämeenaho oli tehokas viime kaudella U18:ssa merkkauttamalla 31 ottelussaan 23 maalia ja 60 pistettä. 19-vuotias Nieminen on löytänyt mainion maalijyvän edellisiin kausiin verrattuna. Kahdella viime kaudella U20:ssä Nieminen teki 53 ottelussa kahdeksan maalia, nyt kuusi peliä ovat tuottaneet yhtä monta maalia.


Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta