perjantai, 09 huhtikuu 2021 23:46

Jesse Ruotsi iski U20 Lukon mestaruusmaalin suoraan vaihdosta – "Hienompaa lopetusta ei olisi voinut toivoa"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Jesse Ruotsi (oikealla) teki Lukon mestaruusmaalin toisen erän puolivälissä. Jesse Ruotsi (oikealla) teki Lukon mestaruusmaalin toisen erän puolivälissä. Pasi Mennander

Lukko oli tyly vieras Oulussa, sillä joukkue voitti perjantaina U20 SM-finaalien kolmannen ottelun 2–1 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 2–1. Mestaruuskannu Legacy Bowl matkasi Lukon mukana Raumalle.

Lukon voittomaalin iski perjantaina hyökkääjä Jesse Ruotsi, joka yllätti Kärppien maalilla pelanneen Leevi Meriläisen toisen erän puolivälin jälkeen.

– Tulin suoraan vaihdosta ja ketjukaverit (Lenni Hämäläinen ja Libor Nemec) antoi tosi hyvän paineen siinä. Pääsin vähän yllättämään, kun vaihtopenkiltä hyppäsin, ja sain kiekon suoraan aika hyvään paikkaan. Lauoin kovaa ja alas, ja tällä kertaa meni, hän kertasi voittomaalin synnyn.

 

Lenni Hämäläinen ehti ensimmäisenä onnittelemaan maalintekijä Ruotsia.


Ruotsi sanoi, että ottelu oli juuri niin tiukka kuin ottelun loppunumerot antavat ymmärtää. Hän kiitti Kärppiä todella kovasta vastuksesta ja sanoi, että varsinkin 1-2 tappioasemassa Kärpät antoi tosi kovan paineen.

– Täytyy kiittää meidän maalivahtia Alex Mäkelää, joka pelasi jälleen kerran aivan uskomattoman ottelun. Ihan syystäkin hänet valittiin sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Äijät taisteli Alexin edessä ja löi kaiken likoon. Lopputulos on tietenkin hienoin mahdollinen, Ruotsi huokasi tyytyväisenä.

Mäkelä torjui 29 kertaa, ja hänen torjuntaprosenttinsa oli 96,67. Maalivahdin lisäksi Ruotsi mainitsi voiton avaimiksi kovan työn, jota koko joukkue on tehnyt koko kauden ajan. Pelisysteemiä noudatettiin tunnollisesti joka ilta.

– Yksi mestaruuden ratkaisseista asioista oli identiteetti, mikä me on luotu meidän peliin, ja sen toteuttaminen. Sen lisäksi monet pelaajat on ottaneet isoja harppauksia eteenpäin. Meidän ykköskenttä (Jeremi Tammela, Sami Päivärinta ja Iivari Säkkinen) johti meidän porukkaa koko kauden, Ruotsi kehui ja jatkoi ketjun nuorten kavereiden ottaneen ison harppauksen tällä kaudella.

 

 

Lukko saavutti nyt kautta aikojen toisen U20 SM-sarjan mestaruuden. Edellisestä on aikaa 63 vuotta.

– Mitä olen kuvia nähnyt, niin tämä on Raumalla jokseenkin iso juttu, ja totta kai hieno juttu meille kaikille äijille. Ilmeisesti kaupunki on jo pistetty sekaisin, Ruotsi naureskeli ottelun jälkeen.

Ruotsille mestaruus oli upea tunne, jossa oli hieman haikea sävy, sillä hän pelasi viimeisen kautensa U20-ikäluokassa.

– Henkilökohtaisesti kausi oli aika vaikea, mutta hienompaa lopetusta ei olisi voinut toivoa. Makea voitto, totta kai. Mutta en tietenkään voi ottaa kaikkea kunniaa. Oli hienoa nähdä äijien taistelevan lopussa, ja sitten sai itse olla siinä mukana. Tosi hieno tapa lopettaa tässä ikäluokassa, hän iloitsi.

- Jesse Ruotsin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

 

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta