keskiviikko, 07 huhtikuu 2021 12:08

U20 SM: Maalivahtien kaksinkamppailu – Meriläinen vs Mäkelä

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kumpi vie maalivahtien kaksinkamppailun – Leevi Meriläinen (vas.) vai Alex Mäkelä? Kumpi vie maalivahtien kaksinkamppailun – Leevi Meriläinen (vas.) vai Alex Mäkelä?

U20 SM-sarjakausi huipentuu Kärppien ja Lukon finaalisarjaan. Keskiviikkona mestaruus on katkolla Lukolle Raumalla, mutta ratkaisupeli voi olla ohjelmassa vasta perjantaina Oulussa. Joukkueiden maalivahdit, Leevi Meriläinen ja Alex Mäkelä, ovat paljon vartijoina finaaliotteluissa.

18-vuotias Meriläinen kirjasi jo viime kaudella tililleen 16 pelattua ottelua Kärppien U20-joukkueessa. Alkusarjassa Meriläinen torjui seitsemän ottelua mainioin tilastoin 1,43 / 93,1. Kevätkaudella hän jakoi torjuntavastuun Joel Blomqvistin kanssa runkosarjan selvällä erolla voittaneessa ja sarjassa vähiten maaleja päästäneessä joukkueessa.

Syksyn 2020 alkusarjassa Meriläinen kuului sarjan kärkivahteihin kirjaamalla 14 ottelustaan 11 voittoa. Kevätkauden jatkolohkojen peleissä Meriläinen voitti kaikki kahdeksan otteluaan ja torjui niissä peräti neljä nollapeliä.

Ottawa Senators varasi Meriläisen NHL:ään viime vuonna kolmannella kierroksella.

Lukon 20-vuotiaalle Alex Mäkelälle kulunut kausi on jo kolmas U20 SM-sarjassa. Viime kaudella hän torjui SM-alkusarjassa 18 ottelua (89,1%) ja alemmassa jatkosarjassa kahdeksan ottelua (91,0%).

Syyskaudella 2020 Mäkelä nousi U20-alkusarjan kärkimaalivahdiksi. Vähintään 10 ottelua pelanneiden vertailussa hän oli tilastoykkönen niin päästettyjen maalien keskiarvolla (1,64) kuin torjuntaprosentillakin (93,2) mitaten. Kevätkauden jatkolohkon 12 ottelustaan hän torjui voiton kahdeksassa.

Ennen pudotuspelien käynnistymistä Mäkelä palkittiin kauden parhaan maalivahdin Jorma Valtonen –palkinnolla toisena Lukko-vahtina. Lassi Lehtinen voitti palkinnon vuonna 2017.

Pudotuspelien kuudesta ottelustaan Mäkelä on voittanut viisi. Torjuntaprosentti on pudotuspelivertailun kolmanneksi paras (90,7).

U20 SM-sarjan toinen loppuottelu pelataan Raumalla keskiviikkona 7.4. klo 18.30.


Etsi sivustolta