tiistai, 06 huhtikuu 2021 21:11

"En ole urallani tehnyt yhtä tärkeää maalia" – Lenni Hämäläinen ratkaisi U20-finaaliavauksen Lukolle

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Hyökkääjä Lenni Hämäläinen. Hyökkääjä Lenni Hämäläinen. Jari Mäki-Kuutti

Tähänastisen urani tärkein maali. Näin Lukon hyökkääjä Lenni Hämäläinen kuvaili tuntojaan, kun hän oli iskenyt kiekon maalivahti Leevi Meriläisen ohi Kärppien verkkoon U20 SM-sarjan ensimmäisessä finaaliottelussa. Lukko voitti lukemin 2–1.

Isäntäjoukkue Kärpät ja Lukko eivät saaneet välejään selväksi varsinaisella peliajalla, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta. Pelikello näytti aikaa 75.03, kun Hämäläinen nosti Lukon voittoon Jesse Ruotsin ja Aleksi Kenttämaan alustuksesta.

– Pelattiin hyvä päätypeli Ruotsin Jessen kanssa. Lähdin sitten päädystä nostamaan kaarelle, ja Jesse vähän raivasi minulle tietä. Käännyin siitä, ja tilaa oli hyvin. Viritin rannarin ja tähtäsin takayläseen. Sinne se sujahti, Hämäläinen kertasi voittomaalin syntyhetket.

Ottelun ratkaisija myhäili, että fiilis oli ihan huikea, kun hän tajusi kiekon uponneen verkkoon.

– En ole urallani vielä tehnyt yhtä tärkeää maalia.

Lukko ja Kärpät eivät olleet kohdanneet vielä kertaakaan tällä kaudella, joten kumpikaan ei oikein tiennyt mitä odottaa – vaikka videoita olikin pyöritetty niin Oulussa kuin Raumalla.

– Tämä oli tähänastisista pleijaripeleistä tiukin vastustaja. Mutta nyt me tiedetään, mitä Kärppien peli on. Tästä on hyvä lähteä huomiseen nyt kun tietää, miten tätä pelataan, Hämäläinen tuumi.

Hän ruoti, että Lukon peliä lähdetään perusjuttujen kautta parantamaan seuraavaan otteluun.

– Mutta tuo riitti tänään, ja huomenna ollaan vielä parempia.

Lukon joukkue lähti loppulämmittelyjen ja ruokailun jälkeen bussilla Oulusta kotia kohti, sillä finaalien toinen ottelu pelataan Raumalla heti keskiviikkona kello 18.30.

– Kaikin puolin on huikea fiilis. Tässä ollaan yhdessä joukkueena menossa kohti jotain hienoa, ja tämä oli ensimmäinen etappi siihen. Nyt eikun huomista kohti, Hämäläinen huokasi tyytyväisenä.

Finaalisarja pelataan paras kolmesta –järjestelmällä. Kolmas ottelu pelataan tarvittaessa Oulussa perjantaina kello 18.30. Ottelut ovat seurattavissa Ruutu+-palvelussa.

- Lenni Hämäläisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
- Tiistain ottelun kaikki tilastotapahtumat tulospalvelussa

Etsi sivustolta