maanantai, 08 maaliskuu 2021 10:24

U20 SM: Ilves-vahti pysäytti Lukon – Hurja määrä torjuntoja voittopelissä

Kirjoittanut
Topi Hänninen kahmi torjuntoja Lukkoa vastaan. Topi Hänninen kahmi torjuntoja Lukkoa vastaan. Jari Mäki-Kuutti

U20 SM-sarjan perjantain kierroksella pelattiin kolme ottelua. Voitokkaita olivat Ilves, Tappara ja KalPa. Kierroksen hahmoihin kuului Ilveksen tulokasmaalivahti.

Ilves otti kevätkauden ensimmäisen voittonsa Lukosta joukkueiden neljännessä kohtaamisessa. Ilves-maalilla Topi Hänninen torjui voittopelissään peräti 51 kertaa, kun Lukko-vahti Alex Mäkelälle laskettiin vain 10 torjuntaa. 18-vuotias Hänninen on pelannut tällä kaudella Ilveksen maalilla 18 ottelua tilastoin 3,78 / 89,1.

Tappara haki vierasvoiton Ässistä ja johtaa keskinäisten pelien voittoja kevätkaudelta 3-1. Perjantain ottelussa avausmaali syntyi vasta 41 minuutin pelin jälkeen, ja sen jälkeen osumia syntyikin seitsemän. Voittomaalista vastannut toisen polven kiekkoilija Viljami Nieminen kokosi pisteet 2+1 ja kolminkertaisti kauden maalimääränsä 30. ottelussaan.

KalPa otti revanssin JYPistä ja tasoitti kevätkauden voitot 2-2:een. JYP nousi päätöserässä kahden maalin takaa johtoasemaan, mutta Konsta Kapanen nosti joukkueensa lisäpistekamppailuun. Voittomaalikilpailussa KalPasta onnistuivat Elias Koponen, Samu Miettinen ja Pekka Suhonen. JYPistä Joakim Kemell syötti kaksi maalia ja kasvatti pisteputkensa seitsemän ottelun mittaiseksi (5+6). 16-vuotias Kemell on lohkon pistepörssissä parhaana JYP-pelaajana kolmantena.


Perjantai 5.3.
14.00 Ilves Lukko 3 1  
18.00 Ässät Tappara 2 5  
18.30 JYP KalPa 4 5 VL

 

Etsi sivustolta