torstai, 04 maaliskuu 2021 16:09

"Pelin tekeminen, maalipaikkojen luonti – Hyvä kahteen suuntaan" – Mikko Perttu on Tapparan U20-joukkueen luova pelintekijä

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Mikko Perttu. Mikko Perttu. Riku Laukkanen

U20 SM-sarjan helmikuun pelaajaksi valittu Tapparan Mikko Perttu on iloisesti yllättynyt valinnasta ja sanoo sen tuntuvan tosi hyvältä. Joukkueen menestys on hänellä aina etusijalla, tietenkin, mutta henkilökohtaiset palkinnot tuovat lisää motivaatiota sekä intoa harjoitteluun.

Perttu, 20, on tähän mennessä takonut sarjan kovimmat tehopisteet 19+40=59, ja helmikuun potti oli kahdeksan maalisyöttöä neljään otteluun. Hän pelaa Tapparan ykkösketjun keskellä, jonka toinen laita on vaihdellut tilanteen mukaan, mutta Santeri Peltola on pysynyt toisella laidalla lähes koko kauden ajan.

– Peltolan kanssa tullaan tosi hyvin juttuun jään ulkopuolellakin. Hän on tosi tärkeä palanen ketjussa, ja ilman häntä en olisi helmikuun pelaaja, Perttu kiittää rinnallaan kiitävää hyökkääjää.

Minkälainen laituri 39 (19+20) tehopisteen Peltola sitten on?

– Tosi nopea ja hyvä luistelemaan sekä tekemään maaleja. Tunnollinen pelaaja kahteen suuntaan. Sellainen laituri, jonka ottaisin omaan kenttääni milloin tahansa, Perttu luonnehtii.

Pertun viime kausi oli ensimmäinen kokonainen kausi Tapparassa, ja hän oli siihen tyytyväinen. Siksi hän uskalsi odottaa itseltään vielä enemmän meneillään olevalla kaudella. Pisteitä on tullut, mutta vielä tärkeämpää on se, että hän on mielestään kehittynyt pelaajana.

– Pelin tekeminen ja maalipaikkojen luonti ovat vahvuuksia, mutta tykkään myös tehdä maaleja, kun tulee paikka. Pyrin olemaan hyvä kahteen suuntaan, mutta kahden suunnan pelaamista pitää vielä vahvistaa, hän ruotii.

Samassa lohkossa Tapparan kanssa pelaavat Lukko, Ässät, Ilves ja KOOVEE. Perttu vahvistaa, että Tampereen paikallisotteluissa on täysin erilainen tunne kuin muita vastaan pelatessa.

– Lohkossa on kahdeksan paikallispeliä. Kyllä se tuo lisäjännitystä, mutta onneksi nyt on kairattu ihan hyvällä menestyksellä.

 

"Meillä on kokemusta sekä nuoruuden intoa, ja ne ovat pelanneet hyvin yhteen."

Tappara lähti kauteen tavoitteenaan sarjan mestaruus, eikä siitä ole tingitty. Pertun mielestä koossa on nippu, jolla on realistiset mahdollisuudet nostaa kannu ilmaan kauden päätteeksi. Hyökkäyspeli on isossa roolissa, samoin alivoimapelaaminen ja ylipäätään erikoistilanteet.

– Meillä on kokemusta sekä nuoruuden intoa, ja ne ovat pelanneet hyvin yhteen. Totta kai kasvukipuja on aina tarinassa mukana, mutta kevättä kohti saadaan paletti aika hyvin kasaan.

Pertulla on menossa ikäluokan viimeinen kausi, ja hän arvelee, että todennäköisesti ”Pertun poika lähtee Mestikseen”. Tavoitteena on siis miesten joukkue ja siellä kehitysaskelien ottaminen.

– Toivottavasti jonain päivänä saan tästä ammatin ja leivän pöytään.

Pertun suosikkipelaaja on aina ollut Chicago Blackhawksin Patrick Kane, vaikka tämä onkin laitahyökkääjä.

– Ei me ihan samantyyppisiä pelaajia olla, mutta olen seurannut hänen pelinluomistaitoaan. Tykkään katsoa, mitä hän tekee hyökkäyspäässä, ja koittaa oppia siitä jotain, Tapparan mies mainitsee.

- Leijonat.fi 2.3.2021: Tapparan Mikko Perttu helmikuun paras pelaaja U20 SM-sarjassa
- Mikko Pertun pelaajakortti Leijonat.fi:ssä


Artikkelin kuvat: Riku Laukkanen ja Mika Kylmäniemi

Etsi sivustolta