keskiviikko, 24 helmikuu 2021 17:00

U20 SM-sarjan HPK:n Jimi Rönkkönen: "On vedetty treenejä täysillä"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Jimi Rönkkönen. Jimi Rönkkönen. Jari Mäki-Kuutti

Hämeenlinnassa on viime viikot keskitytty ainoastaan kovaan harjoitteluun, sillä HPK pelasi edellisen ottelunsa U20 SM-jatkosarjassa kolme viikkoa sitten. Nyt koronarajoituksista johtunut pelitauko on ohi, ja HPK kohtaa lohkoaan johtavan TPS:n perjantaina.

– On vedetty treenejä täysillä, ettei oltaisi löysänä sitten kun on seuraava peli. Yritetään olla hereillä heti ottelun alusta lähtien, HPK:n keskushyökkääjä Jimi Rönkkönen kertoo joukkueen tunnelmat.

TPS:n ja HPK:n lisäksi lohkossa pelaavat HIFK, Jokerit ja TUTO Hockey. Rönkkönen sanoo, että alusta lähtien oli tiedossa, että lohko on kova ja luvassa tiukkoja pelejä.

– IFK:ta vastaan ei ole pelattu vielä ollenkaan, kun Helsingin alue on ollut sulussa koko ajan. Tepsi on omasta mielestäni yksi sarjan parhaita joukkueita, ja sitä vastaan on aina hyvä mitata omaa ja joukkueen tasoa, hän pohtii tulevaa vastustajaa.

Kausi on ollut täynnä yllätyksiä ja odottamattomia käänteitä, mutta HPK pitää kiinni kauden alussa laitetusta tavoitteesta, pudotuspeleistä.

– Pudotuspelipaikka on mahdollinen ja siitä tapellaan. Usko ei ole horjunut, Rönkkönen vakuuttaa.

Hän kuvailee joukkuettaan yhtenäiseksi porukaksi, joka paiskii hommia hyvin yhdessä. Hän sanoo, että joukkueessa ei ole ”järkkyä yksilötaitoa” vaan kaikki tekevät hommia toisilleen. Joukkueen työmoraali ja halu voittaa on kova, ja sillä asenteella HPK on pelannut parhaat pelinsä.

– Hyökkäyspäässä liikutetaan kiekkoa hyvin. Meillä on luisteleva ja vauhdikas pelityyli, jolla pystyy aika helposti horjuttamaan vastustajaa. Puolustuspäässä pyritään olemaan aktiivisia. Kun se onnistuu, niin silloin on aina ollut aika hyvät asetelmat pelissä.

Alkusarjassa HPK:n kentälliset vaihtelivat aika paljon, mutta nyt jatkosarjassa kokoonpanot ovat vakiintuneet. Rönkkönen pelaa ykkösketjun keskellä, laidoillaan Kasperi Heinänen ja Julius Korjus. Hän mainitsee olevansa peliä tekevä sentteri, jonka laidoilla on lujasti töitä tekevät sekä nopeat luistelijat.

– Itse en ole kovin nopea, mutta yritän saada kaverit laidoilla vauhtiin ja sitä kautta hyökkäysalueelle. Meillä kaikilla on ihan hyvät taidot hyökkäyspäässä, niin siellä sitten pyritään luomaan maalipaikkoja.

Rönkkönen, 19, ruotii olevansa hyökkäyssuuntaan ihan hyvä pelaaja, mutta hän tarvitsee tasaisuutta.

– Puolustuspää joskus vähän unohtuu. Puolustustaitoja pitäisi kehittää, mutta tietenkin myös hyökkäyspelaamista. Haluaisin tulla kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi, hän summaa ja mainitsee katsovansa mallia esimerkiksi Florida Panthersin Aleksander Barkovin pelaamisesta.

Mitä tulevaisuuteen tulee, Rönkkönen ei ole sitä vielä kovin paljon pohtinut. Hän pelaa kauden kerrallaan tavoitteenaan pelata niin kauan kuin mahdollista ja niin korkealla tasolla kuin pystyy.

- Jimi Rönkkösen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Etsi sivustolta