tiistai, 12 tammikuu 2021 08:13

Aleksi Käyrä nauttii isosta roolista Sportin U20-joukkueessa

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Aleksi Käyrä Aleksi Käyrä Tiia Mahkonen

Isossa roolissa pelaaminen oli hyökkääjä Aleksi Käyrän tavoite, kun hän siirtyi täksi kaudeksi Vaasaan ja Sportin U20-joukkueeseen. Hän haluaa omalla esimerkillään johtaa nuorta joukkuetta ikäluokan SM-sarjassa.

– Joukkue on nuori, ja pelaajilla on vähän kokemusta tästä sarjasta. Yritän esimerkilläni näyttää, miten näitä asioita tehdään, ja myös sen, että pystyn pelaamaan isossa roolissa, Käyrä selittää.
 
Käyrä, 19, haluaa meneillään olevalla kaudella auttaa joukkuetta niin paljon kuin pystyy ja näyttää omat taitonsa. Mitään pistetavoitteita ei ole, sillä hän luottaa siihen, että tehopisteitä tulee, kun tekee lujasti töitä ja pelaa kokonaisvaltaisesti hyvin. 
 
– Kokonaisvaltainen kahden suunnan pelaaminen, kiekossa pysyminen ja pelin tekeminen ovat olleet vahvuuksiani tänä vuonna, keskushyökkääjä ruotii pelaamistaan.
 
Kahdella edellisellä kaudella nuorten SM-Liigaa KalPassa pelannut Käyrä on kotiutunut hyvin Vaasaan ja Sportiin.
 
– Meidän porukka on hyvä, mutta nuori ja pelillisesti melko kokematon. Meillä on paljon tulokkaita tässä sarjassa, mikä on tietenkin näkynyt meidän pelaamisessa. Mutta kokonaisuudessaan meidän joukkue on erittäin potentiaalinen. Tosi hyviä jätkiä, ja kaikilla on hyvä fiilis. Kopissa on hyvä henki, hän kehuu. 
 
Tulevaisuudesta puhuttaessa Käyrä toteaa, että hän toivoo pääsevänsä pelaamaan miesten Liigaan ja odottaa haaveen toteutuvan pian. Ainakin hän tekee kovasti töitä sen eteen.
 
– Haluaisin ottaa uralla seuraavan askeleen ja päästä eteenpäin.
 
Hän pyrkii myös kehittämään edelleen vahvuuksiaan – ja tietysti vahvistamaan heikkouksiaan. Erästä pelaajaa hän sanoo katsovansa ylöspäin, NHL:n parhaisiin keskushyökkääjiin kuuluvaa Boston Bruinsin Patrice Bergeronia.
 
– Hän on peliä tekevä sentteri, joka tekee hommia molempiin päihin ja on hyvä aloituksissa. Tykkään katsoa miten hän pelaa ja ottaa siitä vähän mallia omaan peliin, Käyrä mainitsee.
 
Miten omat aloitukset sujuvat?
 
– Noo, aika hyvä olen niissä, Käyrä arvioi kieli poskessa ja nauraa hersyvästi.

Etsi sivustolta