lauantai, 28 marraskuu 2020 10:23

U20 SM: SaiPa päätti TPS:n voittoputken – TUTOn ykkösketju pöllytti Jukureita

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
SaiPan Niko Kautiaisen hyvä maalivire sai jatkoa voittopelissä TPS:ää vastaan. SaiPan Niko Kautiaisen hyvä maalivire sai jatkoa voittopelissä TPS:ää vastaan. Riku Laukkanen

U20 SM-alkusarjan perjantain kierroksella nähtiin viisi vierasvoittoa. Kärkikolmikosta TPS ja ja Jukurit kokivat tappiot ja sarjataulukko tiivistyi. Illan tehomiehet löytyivät TUTOn riveistä. Hattutempuissa onnistuivat TUTOn Adam Kalaj ja KalPan Oliver Kapanen.

Tappara otti viidennen peräkkäisen voittonsa kaatamalla KalPan. Kirvesrinnat nousi päätöserän kahdella maalillaan KalPan ohi ja voittoon. Voittomaalista vastanneelle pistepörssin kärkimies Jere Henrikssonille osuma oli kauden 15:s. Niko Huuhtanen teki Tapparalle kaksi maalia. KalPan kaikki kaikessa oli Oliver Kapanen, joka teki hattutempun ja kaikki joukkueensa maalit. Neljässä viime ottelussaan Kapanen on tehnyt kahdeksan maalia. Veikka Halonen kirjasi syöttöpisteen kaikkiin KalPa-maaleihin.

Kärpät jatkoi nousuaan voitolla HPK:sta. Kärpät on voittanut kymmenestä viime ottelustaan kahdeksan. Aleksi Antti-Roikon kauden yhdeksäs maali jäi ottelun voittomaaliksi.

Ässät ohitti taulukossa Pelicansin hakemalla vierasvoiton Lahdesta. Pelicans johti ottelua kahden erän jälkeen, mutta Oskari Lahtisen ja Perttu Harjulan maalit käänsivät ottelun porilaisille. Sekä Lahtiselle että Harjulalle maalit olivat vasta kauden toiset.

SaiPa katkaisi kärkijoukkue TPS:n seitsemän ottelun voittoputken. Aleksi Sinkkonen teki voittomaalin päätöserässä, Niko Kautiainen viimeisteli loppunumerot illan toisella maalillaan. Kautiainen on tehnyt seitsemässä viime ottelussaan kahdeksan maalia.

Lukko otti viidennen peräkkäisen voittonsa ja venytti pisteputkensa yhdeksään peliin vierasvoitolla Sportista. Lukon Niklas Ylitalo onnistui maalinteossa kahdesti ja avasi kauden maalitilinsä U20:ssä syksyn yhdeksännessä ottelussaan. Oliver Suni kirjasi pisteet 1+1 ja on kuuden ottelun pisteputkessa (4+4).

TUTO yllätti sarjakolmonen Jukurit ja latoi mikkeliläisten verkkoon peräti seitsemän maalia. Turkulaiset onnistuivat toisessa erässä neljästi ja karkasivat ratkaisevasti. TUTOn ykkösketju Okko Kangasniemi – Adam Kalaj – Martin Volko oli ottelussa huippuvireessä: Kalaj teki hattutempun (3+1), Kangasniemi kirjasi neljä syöttöpistettä ja Volko vietti kahden maalin iltaa. Kangasniemi on kirjannut viidessä viime ottelussaan pisteet 4+6.


Perjantai 27.11.
14.00 Tappara KalPa 4 3
16.00 HPK Kärpät 1 3
18.00 Pelicans Ässät 1 2
18.30 TPS SaiPa 2 4
18.30 Sport Lukko 1 5
19.00 Jukurit TUTO Hockey 2 7

 

 

Etsi sivustolta