keskiviikko, 25 marraskuu 2020 13:46

TUTO Hockeyn Okko Kangasniemi nauttii ehjästä SM-sarjakaudesta U20 SM:ssä: "Palaset ovat loksahtaneet kohdalleen"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Okko Kangasniemi. Okko Kangasniemi. Riku Laukkanen

Parin rikkonaisen kauden jälkeen Okko Kangasniemi nauttii siitä, että on tänä syksynä päässyt pelaamaan paljon. TUTO Hockeyn U20-joukkueen laitahyökkääjä on pelannut isoja minuutteja ilta toisensa jälkeen, ja tulosta on tullut, sillä hän on SM-sarjan pistepörssin kymmenen tehokkaimman pelaajan joukossa.

– Treenasin kesällä tosin paljon ja kovaa. Olen saanut pelata paljon, ja sitä kautta on tullut paikkoja. Aika hyvin on uponnut sisään, hän ruotii meneillään olevaa kautta.

Kangasniemi, 20, lähti tähän kauteen tavoitteenaan ehjä sesonki. Hän tuumi, että kunhan vain saisi pelata terveenä ja yrittää parhaansa, niin tehoja sitten tulee jos on tullakseen.

– Palaset ovat loksahtaneet kohdalleen, ja olen ihan tyytyväinen omaan kauteeni tähän mennessä. Yritetään vaan jatkaa samaa rataa koko kauden ajan, hän toteaa.

 

 

Kangasniemi ja keskushyökkääjä Adam Kalaj ovat pelanneet paljon yhdessä ykkösketjussa, ja vitjan kolmas lenkki on vaihdellut tilanteen mukaan.

– Kalaj pelaa hyvin molempiin suuntiin. Hän hoitaa puolustuspäässä hyvin oman roolinsa, ja homma toimii hienosti hänen kanssaan. Minä yritän hoitaa tonttini omassa päässä mahdollisimman hyvin ja hyökkäyspäässä on aika vapaat kädet, Kangasniemi kuvailee heidän roolejaan.

Kangasniemi on vahvimmillaan kiekollisessa pelaamisessa, niin maalipaikkojen luomisessa kuin maalinteossa. Hän sanookin olevansa tyytyväinen siitä, että tällä kaudella kiekko on mennyt paikoista sisään.

– Fyysisyyden puolella on paljon tekemistä, ja sen kautta kehittyisi aika moni osa-alue. Esimerkiksi laukomiseen ja luisteluun tulisi lisää voimaa. Puolustuspelaamisessa on myös joitakin puutteita, hän mainitsee pelillisiä ominaisuuksia, joita haluaisi parantaa tällä kaudella.

TUTO Hockeyn riveissä on monta ulkomaalaista pelaajaa, ja he ovat auttaneet joukkuetta pelillisesti – sekä muullakin tavalla. Turkulaiset ovat nimittäin päässeet kielikylpyyn.

– Aika paljon joutuu puhumaan enkkua. Siinä on ollut totuttelemista, mutta kyllä kielitaito on parantunut, Kangasniemi naurahtaa.

- Okko Kangasniemen pelaajakortti Leijonat.fi:ssäArtikkelin kaikki kuvat: Riku Laukkanen

Olet nyt

Etsi sivustolta