perjantai, 20 marraskuu 2020 11:34

U20 SM: Sarjakärjen kokeneet nimet pakkipörssien kärjessä – Katso tilastokooste

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Justus Haavanlammi johtaa U20 SM-alkusarjan puolustajien pistepörssiä. Justus Haavanlammi johtaa U20 SM-alkusarjan puolustajien pistepörssiä. Riku Laukkanen

U20 SM-alkusarjan puolustajatilastojen kärkinimet löytyvät sarjaa johtavan TPS:n riveistä. Alkusarjan pelit jatkuvat perjantaina kahdeksan ottelun kierroksella.

TPS:n Justus Haavanlammi on puolustajien pistepörssin ykkönen. 21-vuotias porilaisen kiekkokoulun kasvatti pelaa jo viidettä kauttaan U20 SM-sarjassa. Viime kaudella hän oli TUTOn kärkipuolustaja ja pelasi sitä ennen kaksi kautta Bluesin paidassa.

Joukkueensa kapteenina toimiva Haavanlammi on TPS:n syöttötilaston kärkimies ja koko sarjan syöttötilastossa kolmantena. Peliaikavertailussa hän on joukkueensa kakkospaikalla Olli Kaskisen jälkeen.

Olli Kaskinen debytoi Nuorten SM-liigassa jo kaudella 2014-15 ja on pelannut Liigassakin reilut 70 ottelua. Kuluva syksy on kuitenkin mennyt TPS:n U20:ssä, jossa Kaskinen on viime kierrosten esityksillään noussut pakkipörssin kärkipelaajien joukkoon.

Viime kaudella Kaskinen pelasi Nuorten SM-liigassa yli piste per peli –tahdilla ja teki 34 ottelussaan yhdeksän maalia. Tällä hetkellä neljän ottelun maaliputki on tuonut Kaskiselle viisi osumaa ja kauden kokonaismaalimäärä on seitsemän, joilla hän on noussut puolustajien parhaaksi maalintekijäksi.

Syyskaudella vakuuttavasti esiintyneen Jukurien puolustuksen kärkihahmo on viime kauden tapaan ollut Tom Grönblom. 20-vuotias EPS-kasvatti kokosi viime kaudella muhkeat 37 pistettä ja sama pistetahti on jatkunut tällä kaudella. Grönblom on joukkueensa kärkimies tehopörssissä lukemalla +17.

Sarjan tehopörssin ykkönen on Pelicansin Rasmus Laine lukemalla +19. 19-vuotias puolustaja on ollut 20 ottelussaan jäällä vain viiden takaiskumaalin aikana.

Peliaikatilaston ykkönen yli 10 ottelua pelanneiden vertailussa on Sportin Ralfs Bergmanis. Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaaja latvialaispuolustaja on kerännyt peliaikaa ottelua kohden keskimäärin lähes 25 minuuttia.

Nuoremmista puolustajista ikäluokkansa kärkeä edustavat SaiPan Hugo Rikkilä, Sportin Bergmanis ja Jokerien Jimi Suomi.

Etsi sivustolta