keskiviikko, 18 marraskuu 2020 16:41

Joakim Kemell luottaa JYPin tasaisuuteen U20 SM-sarjassa

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Joakim Kemell. Joakim Kemell. Mika Kylmäniemi

JYPin Joakim Kemell luottaa joukkueensa vahvuuksiin U20 SM-sarjassa: hyvään yhteishenkeen, tasaisuuteen, luisteluun ja kärsivälliseen työntekoon. Paikoista laitetaan kiekko maaliin.

JYP on alkusarjassa tällä hetkellä niukasti kymppikärjen takana. Jatkosarja pelataan lohkomuotoisena, jonka jälkeen parhaat joukkueet pelaavat mestaruudesta pudotuspeleissä.

– Meillä on suunnitelmissa laittaa nokka kohti playoffeja, U20-sarjan tulokashyökkääjä kertoo.

Vasta 16-vuotias hyökkääjä on hyvillään siitä, että oma kausi on lähtenyt hyvin käyntiin uudessa joukkueessa.

– Tiesin, että tämä sarja on kova, mutta uskoin pystyväni pelaamaan omilla vahvuuksillani. Luistelu, laukaus ja kiekollinen peli, hän luettelee parhaat ominaisuutensa jäällä.

Kemell on viilettänyt ykkösketjun laidassa joukkueen sisäisen pistepörssin kärkeen. Ketjun keskellä pelaava Santeri Koskela on joukkueen pistepörssin kolmonen ja toinen laita Jesse Helander neljäntenä. Kemell luonnehtii, että heillä kolmella ”synkkaa tosi hyvin yhteen”, ja he tietävät, mitä ovat tekemässä.

– Minä ja Santeri annetaan luistellen painetta ja tuetaan hyökkäyksiä. Jesse on todella taitava pelin- ja maalintekijä. Tai no, kaikki me kolme ollaan maalintekijöitä, Kemell kuvailee kenttäänsä.

 

Joakim Kemell ja Santeri Koskela juhlivat maalia ottelussa Ilvestä vastaan. Kuva: Mika Kylmäniemi


Mitä Kemellin henkilökohtaisiin kauden tavoitteisiin tulee, niin eiköhän ne ole jo saavutettu. Hän nimittäin halusi vakiinnuttaa pelipaikkansa U20-sarjassa ja toivoi pystyvänsä pelaamaan hyvin omilla vahvuuksillaan.

Kemell sai luistimet jalkaansa ensimmäisen kerran 2-vuotiaana, ja se oli heti menoa. Parin vuoden kuluttua hän alkoi pelata pihalla jääkiekkoa, ja sillä tiellä hän on edelleen.

– Minulla on kovat tavoitteet. En ole miettinyt niitä kauhean tarkkaan, mutta päätavoite on NHL. Sinne on kuitenkin vielä matkaa, ja sen saavuttaminen vaatii kovaa työtä.

Kiekkotaivaan kappaleet olivat kohdillaan vuonna 2004. Kemell syntyi loppukeväällä, ja pari kuukautta myöhemmin Washington Capitals valitsi NHL:n varaustilaisuudessa ensimmäisenä Aleksandr Ovetshkinin – tulisieluisen tähtihyökkääjän, joka on taitava käsistään sekä ketterä ja nopea luistelija.

– Ovetshkin on yksi idoleistani. Olen seurannut häntä paljon ja ottanut oppia, Kemell kertoo.

Oppi on mennyt perille, sillä Kemellin yhteydessä mainitaan samoja pelillisiä ominaisuuksia kuin Ovetshkinista puhuttaessa.

- Joakim Kemellin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Etsi sivustolta