perjantai, 30 lokakuu 2020 12:07

Verner Miettisen itseluottamus löytynyt vaikean alun jälkeen U20 SM-sarjassa

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Verner Miettinen. Verner Miettinen. Riku Laukkanen

Kiekko-Espoon U20-joukkueen ykkösketjun sentteri Verner Miettinen pitää kovaa työntekoa joukkueensa vahvuutena SM-sarjassa.

– Meillä ei ehkä ole niinsanottuja tähtipelaajia, mutta runko on tasainen, ja pystymme kovalla työnteolla haastamaan kovempiakin joukkueita. Muutamilla pelaajilla on kokemusta U20-sarjasta, ja se auttaa meitä, hän ruotii.

Vasta 17-vuotiaan Miettisen laidoilla ovat viime aikoina pelanneet Pyry Puolakka ja Jesse Pesonen. Miettinen sanoo oman roolinsa kärkiketjussa olevan paikkojen luominen ja puolustusvastuun kantaminen, mutta kyllä hän yrittää hoitaa oman osuutensa myös tulosvastuusta ja tehdä maaleja.

– Pesonen on kova luistelija ja osaa pistää paikasta sisään. Myös Puolakka on hyvä kiekon kanssa. Siinä ketjussa on kiva pelata, hän kehuu.

 Sarjan alku on ollut Kiekko-Espoolle hieman rikkonainen koronan aiheuttamien taukojen takia. Miettinen myöntääkin oman kautensa lähteneen hieman vaikeasti käyntiin, mutta pelituntuma on parantunut viime aikoina, kun treenejä ja pelejä on ollut säännöllisesti.

– Ehkä itseluottamuskin on vähän kasvanut, kun pelejä on ollut tasaisesti. Tästä on hyvä jatkaa. Yritän pelata mahdollisimman hyvin ja joka ilta auttaa joukkuetta voittamaan, hän tuumii ja lisää, että kauden tavallisuudesta poikkeava alku vaikutti myös joukkueen kuntoon ja kiekolliseen peliin.

– Joukkueen peli on kääntynyt nyt parempaan suuntaan, kun on saatu toistoja ja otteluja alle. Totta kai me halutaan voittaa enemmän. Yritetään parantaa joka ilta ja voittaa, vaikka olisi mikä joukkue tahansa vastassa.

 

 

Miettisen tulevaisuuden tavoite on kehittyä luotettavaksi kahden suunnan sentteriksi. Hän mainitsee Florida Panthersissa pelaavan Aleksander Barkovin olevan hänelle hyvä esimerkki siitä, millainen keskikaistan tähtipelaaja on – ja sitä kohti hän pyrkii.

Lähiajan tavoitteet puolestaan ovat omassa sarjassa ja maajoukkueessa, sillä Miettinen sai mieluisan kutsun Pikkuleijonien maajoukkueleirille.

– Nyt tavoite on pysyä koko kausi mukana maajoukkueringissä. On aina hieno juttu saada nimi listalle ja päästä pelaamaan Leijona-paidassa, hän toteaa tyytyväisenä.

- Verner Miettisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

 


Artikkelin kuvat: Riku Laukkanen ja Pasi Mennander

Etsi sivustolta