keskiviikko, 21 lokakuu 2020 13:02

U20 SM: Tässä ovat syyskauden kärkitorjujat

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Jokerien Sebastian Katajainen johtaa U20 SM-alkusarjan maalivahtilastoa. Jokerien Sebastian Katajainen johtaa U20 SM-alkusarjan maalivahtilastoa. Riku Laukkanen

U20 SM-alkusarja on edennyt lähes puolimatkaan. Sarjan parhaiden maalivahtien listan kärkeen ylletään ilman varsinaisen peliajan tappioita.

Sarjakolmonen Jokerien Sebastian Katajainen on maalivahtitilastojen ykkönen torjuntaprosentilla (94,3) mitaten. 19-vuotias Katajainen on pelannut helsinkiläisten maalilla kahdeksassa ottelussa, voittanut viidesti varsinaisilla peliajoilla, kerran jatkoajalla ja voittomaalikilpailussa.

Kauden ainoa tappion Katajainen kärsi HIFK:ta vastaan voittomaalikilpailun jälkeen. Katajainen on pelannut kaudella yhden nollapelin ja pysäyttänyt kiekkoja 1,78 maalin ottelukohtaisella keskiarvolla, mikä on alkukauden toiseksi paras lukema.

Ässien 17-vuotias Juuso Helomaa on esiintynyt erinomaisesti toisella kaudellaan U20-ikäluokassa. Viime kaudella U17-maajoukkueen vakiokokoonpanoon kuulunut TuTo-kasvatti on voittanut kahdeksasta ottelustaan kuusi. Tilillä on nollapeli HIFK:ta vastaan, ja vain yhdessä ottelussa Helomaan taakse on mennyt enemmän kuin kaksi kiekkoa. Päästettyjen maalien keskiarvolla mitaten Helomaan lukema 1,68 on sarjan paras.

Eniten peliaikaa ja torjuntoja on kerännyt Tapparan Paavo Kohonen. Ässien Helomaan tapaan viime kaudella U17-maajoukkueessa pelannut Jokipoikien kasvatti on kantanut torjuntavastuuta 13:ssa Tapparan 15 ottelusta. Kohonen on kerännyt viidessä ottelussaan yli 30 torjuntaa. Viime viikonlopun voitokkaissa Sport- ja HPK-otteluissa Kohonen pysäytti yhteensä 86 kiekkoa torjuntaprosentilla 95,6.
 

Etsi sivustolta