perjantai, 11 syyskuu 2020 12:49

U20 SM: Tappara-vahdilla vakuuttava avaus uuteen kauteen

Kirjoittanut
U20 SM: Tappara-vahdilla vakuuttava avaus uuteen kauteen Riku Laukkanen

Tapparan Paavo Kohonen on U20 SM-sarjan maalivahtitilastojen ykkösnimi avausviikonlopun jälkeen. Nuorisomaajoukkueistakin tuttu torjuja auttoi joukkueensa voittoihin tulokaspeleissään.

Kohonen torjui avausviikonlopun molemmat ottelut Tapparan maalilla. Viime perjantain avausottelussa hän pysäytti paikallispelissä Ilvestä vastaan 21 kiekkoa ja päästi taakseen vain yhden maalin. Lauantaina Kohonen oli yksi ottelun hahmoista Sportia vastaan torjumalla 35 kertaa ja kirjaamalla tililleen nollapelin.

– Saimme hyvän startin kauteen joukkueena. Pystyimme voittamaan molemmat pelit, vaikka emme olleet koko aikaa ihan pelin ytimessä, Kohonen summaa.

– Tärkeintä on kuitenkin menestyä joukkueena. Haluan toki päästä pelaamaan mahdollisimman paljon U20 SM-sarjassa ja voittaa myös pelejä. Sitä kautta sitten uskon pääseväni antamaan näyttöjä maajoukkueessakin.

17-vuotias maalivahti pelasi samalla avausottelunsa vanhimmassa juniori-ikäluokassa. Viime kaudella Kohonen torjui Tapparan B-nuorten joukkueen maalilla yhteensä 44 ottelua, joissa hän pelasi kaikkiaan neljä nollapeliä. Pelinluvun ja liikkumisen parhaaksi ominaisuudekseen nimeävän Kohosen kevätkausi 2020 käynnistyi B-nuorten alemmassa jatkosarjassa kolmen peräkkäisen nollapelin jaksolla. Kohonen piti tuolloin maalinsa puhtaana yhteensä reilut 203 minuuttia.

Viime kausi piti sisällään myös maajoukkue-edustuksia. Kohonen torjui U17-maajoukkueessa yhteensä kuudessa ottelussa.

– Kaudelta on myös hienoimmat kokemukseni jääkiekkoilijana toistaiseksi. World Hockey Challenge –turnaus Kanadassa oli upea kokemus, Kohonen kertoo.

Joensuulaisen kiekkokoulun kasvatti edustaa Tapparaa toista kauttaan. Jokipoikien saman ikäluokan pelaajista puolustaja Atte Lehikoinen ja hyökkääjä Rasmus Kuiri antavat näyttöjä osaamisestaan KalPassa ja kärkkyvät paikkaa Liiga-joukkueestakin.

Olet nyt

Lisää U20 SM-sarjan uutisia

Etsi sivustolta