keskiviikko, 09 syyskuu 2020 15:05

Aatu Jämsen vastaa huutoon, kun Pelicans antaa vastuuta

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Artikkelin kuvat: Riku Laukkanen Artikkelin kuvat: Riku Laukkanen

Pelicans avasi räväkästi U20 SM-sarjan. Kahden ottelun jälkeen lahtelaisten tulokashyökkääjä Aatu Jämsen johtaa sarjan pistepörssiä tehoin 2+6=8, ja viisi Pelicansin pelaajaa on seitsemän parhaan pistemiehen joukossa.

– Olihan se yllätys, kun noin paljon tuli pisteitä. Mutta vastuu oli totta kai sellainen, että niitä pitikin tehdä, Jämsen ruotii sarjan avausviikonloppua.

Heinäkuussa 18 vuotta täyttänyt Jämsen pelasi viime kaudella U18-sarjassa ja pääsi kahden ottelun verran mittamaan taitojaan parikymppisten kanssa. Ero oli selvä. Hän selittää, että U20-sarjassa tila ja aika vähenivät aika paljon.

– Nuorempien sarjassa kun sai kiekon, niin siellä pystyi liukumaan aika paljon. Mutta en ole muuttanut peliäni mitenkään. Pelitilanteissa joutuu tekemään vähän fiksumpia ratkaisuja, ettei koita mitään ihme kikkoja, jotka toimivat viime vuonna, hän naurahtaa.

"Kun vastuuta annetaan, niin siihen pitää vastata."

Jämsen sanoo viikonloppuna koottujen tehojen kertovan, millainen pelaaja hän on: tykkää pitää kiekkoa ja luoda maalipaikkoja.

– Ja kun vastuuta annetaan, niin siihen pitää vastata. Tavoitteena on pelata sellainen kausi, ettei tule ohipelejä, ja oma taso pysyy koko ajan.

Hän kehuu joukkuettaan tosi hyväksi porukaksi, jossa kaikki vetävät yhteen hiileen, ja aina voi luottaa siihen, että jokainen tekee oman hommansa täysillä. Hyökkäys on joukkueen vahvuus, kuten nähtiin sarja-avauksessa.


Jämsenin maalit perjantain K-Espoo-ottelussa – Yhteistyössä: Ruutu:

Ruutu tarjoaa U20 SM-sarjan ottelut suorina lähetyksinä.


Jämsenin veljekset saivat vahvan lähdön tähän kauteen, sillä pari vuotta vanhempi Juuso nakutti kahdessa ottelussa tehot 1+6. Aatu hymähtää, että eipä kai hänellä ollut vaihtoehtoja, kun piti valita itselle laji. Hän liittyi 4-vuotiaana joukkueeseen ja lähti isoveljen sekä isä-Lassen viitoittamalle tielle.

– Nuorempana seurasin NHL-pelaajista Patrick Kanea ja Sidney Crosbya. Nyt yritän ottaa mallia Elias Petterssonista ja Jack Hughesista. Liigapelaajista olen tykännyt Juhamatti Aaltosesta. Hän on aika taiteilija.

NHL on Aatun mielessä, tietenkin. Hän muistuttaa, että sitä vartenhan jääkiekkoa pelataan ja treenataan, että joskus pääsisi taalaliigaan.

Aatu Jämsenin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

 

Olet nyt

Lisää U20 SM-sarjan uutisia

Etsi sivustolta