torstai, 23 syyskuu 2021 17:12

U18 SM: Jokereiden Hult nauttii kovan kesätreenin tuloksista

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Oskari Hult Oskari Hult Pasi Mennander

Oskari Hult treenasi viime kesänä aikaisempaa enemmän, ja nyt kova työ näkyy tilastoissa. Jokereiden U18-hyökkääjä johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä neljän ottelun tehoillaan 3+5=8 ja mahtuu pistepotillaan myös U18 SM-sarjan kymppisakkiin.

– En välttämättä ajatellut, että oma kausi lähtisi ihan näin hyvin liikkeelle. Mutta olen kyllä tyytyväinen. Onnistumisia on tullut paljon, ja koko joukkueella on mennyt hyvin, kun on tähän mennessä voitettu kaikki pelit (neljä), 17-vuotias Hult tuumii.
 
Hän selittää saaneensa kiekolliseen peliin lisää varmuutta, ja se taas on vahvistanut itseluottamusta. Sitä kautta on tullut maaleja, jotka nekin ruokkivat itseluottamusta.
 
– Kun on tullut onnistumisia, niin tietyissä tilanteissa uskaltaa pelata entistä rohkeammin.
 
Hultin kauden tavoite on pelata mahdollisimman hyvin U18-sarjassa, tehdä tulosta, ottaa isoa roolia ja auttaa joukkuetta voittamaan. Bonusta on sitten se, jos saa pelata joitakin otteluita U20-sarjassa.
 
– U18-joukkueessa pyrin ottamaan johtajuutta kentällä ja näyttämään muille vähän esimerkkiä. Jos pääsisi U20-peleihin, niin siellä saisi fiiliksiä siitä, minkälaista on pelata vähän isompien poikien kanssa, ja voisi totutella siihen.
 
Hultin, Julius Kivisen ja Nestor Noivan ketju pelasi yhdessä jo viime kaudella, ja yhteispeli toimii nyt vieläkin paremmin. He löytävät toisensa kentällä helposti ja tietävät kyllä, mitä kukin tekee jossain tilanteessa.
 
– Kivinen on hyvä keskellä ja pystyy omissa karvaamaan kiekkoja. Hän on myös hyvä ottamaan aloitusvoittoja, ja se on tärkeää. Noiva on taitava pelaaja, pystyy syöttämään hienoja syöttöjä ja myös tekee maaleja paikoista. Itsekin pystyn antamaan hyviä syöttöjä ja tekemään maalin, kun on paikka, Hult kuvailee ketjuaan.
 
Jokerit lähti kauteen tavoitteenaan voittaa U18 SM-sarjan mestaruus, ja sitä jahdataan porukalla, joka on Hultin mielestä taitava ja monipuolinen. Hän kertoo, että yhteishenki on hyvä, kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja treeneissä sekä otteluissa on hyvä fiilis. Kaikki kannustavat ja tsemppaavat toisiaan.
 
– Hyökkäyspelaaminen on meidän vahvuus. Me pystytään tekemään paljon maaleja. Kaikilla osa-alueilla ollaan suhteellisen hyviä ja erityisen hyviä hyökkäyspäässä, hän linjaa.
 
Hult muistelee aloittaneensa jääkiekon pelaamisen 7-vuotiaana, vuotta vanhempien serkkujensa innostamana. Hän halusi kokeilla jääkiekkoa ja jäi sille tielle, tosin ensin puolustajana. Pelipaikka vaihtui myöhemmin hyökkääjäksi, koska se tuntui enemmän omalta tontilta. Nyt hän on urallaan siinä vaiheessa, että rakas harrastus on jalostunut ammattihaaveeksi.
 
– Unelma on, että pääsisin Suomessa, Euroopassa tai jopa NHL:ssä pelaamaan jääkiekkoa ammatikseni. Sitä kohti tehdään kovasti töitä koko ajan. Koulu (Pohjois-Haagan yhteiskoulun urheilulukio) tukee tosi hienosti haaveen tavoittelussa, Hult kiittelee.

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta