maanantai, 08 maaliskuu 2021 11:48

U18 SM: Tässä ovat kauden kovimmat pistenikkarit – Katso tilastovertailu

Kirjoittanut
Kauden pistenikkareita U18 SM-sarjassa: Santeri Sulku (vas.), Lenni Hämeenaho ja Veeti Löytynoja. Kauden pistenikkareita U18 SM-sarjassa: Santeri Sulku (vas.), Lenni Hämeenaho ja Veeti Löytynoja.

U18 SM-sarjan poikkeuksellisella kaudella joukkueilla on takanaan 20–31 ottelua. Otteluohjelmassa on nyt maaliskuun loppuun ulottuva pelitauko. Kokosimme kevätkauden ylemmässä loppusarjassa pelanneiden joukkueiden tehokkaimpien pelaajien nimet tilastovertailuun.

Ässien Lenni Hämeenaho on tilastoykkönen niin syötöissä kuin pisteissäkin. 16-vuotias laitahyökkääjä oli syyskauden alkusarjassa paras maalintekijä, syöttötilaston ykkönen ja pistepörssin kärki. Hämeenaho on kirjannut 31 ottelussaan 37 syöttöpistettä ja kaikkiaan 60 pistettä. Pistekeskiarvo 1,94 on omaa luokkaansa koko kauden vertailussa.

Vähintään 10 ottelua pelanneiden vertailussa kauden kovimmaksi maalintekijäksi nousee Lukon Valtteri Lindroos. 18-vuotias laitahyökkääjä esiintyi syyskaudella kaikkiaan 12 ottelussa ja teki niissä yhtä monta maalia. Kevätkaudella Lindroos on pelannut Lukon U20-joukkueessa.

Jokerien 16-vuotias Santeri Sulku pelasi syys-lokakuussa 11 ottelua huipputehokkaasti. Toisen polven kiekkoilija kokosi otteluissa pisteet 10+7=17 ja on kauden toiseksi tehokkain maalintekijä ja kolmas pistevertailussa. Edellisen kerran Sulku on ollut kaukalossa tositoimissa 11. marraskuuta Jokerien U20-joukkueessa.

Kärppien Veeti Löytynoja palasi helmikuun loppupuolella takaisin pelaavaan kokoonpanoon kolmen kuukauden tauon jälkeen. Syyskaudella 17-vuotias laitahyökkääjä oli oululaisten tehomies iskemällä 15 ottelussaan 13 maalia.

Ässistä tilastovertailujen kuuden kärkeen mahtuvat myös Jesperi Kaukonen ja Niklas Ketonen. Kaukonen on Lenni Hämeenahon lisäksi ainoa pelaaja, joka on rikkonut kaudella 20 maalin rajapyykin.


Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta