torstai, 29 lokakuu 2020 16:39

U18 SM: Pelirohkeuden lisääntyminen syyskauden tehopuolustajan näyttöjen taustalla

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Daniel Konidaris teki ensiesiintymisensä maajoukkuepaidassa viime kaudella. Daniel Konidaris teki ensiesiintymisensä maajoukkuepaidassa viime kaudella. Pasi Mennander

Jokerien Daniel Konidaris on kuulunut U18 SM-alkusarjan syyskauden onnistujiin. 16-vuotias puolustaja on vakuuttanut erityisesti hyökkäyssuunnan pelaamisellaan. Konidaris on joukkueensa pistepörssin kärki ennen viikonlopun otteluita.

– Uudessa seurassa pelit ovat menneet tosi hyvin. Olen ollut tyytyväinen. Vaikka välillä on tullut joukkueena tappioita, niin olemme pystyneet parantamaan peliämme kauden edetessä, tälle kaudelle Bluesista Jokereihin siirtynyt Konidaris kertoo.

Bluesilla on tärkeä paikkansa kreikkalaisia sukujuuria omistavan Konidariksen pelaajapolulla.

– Iso merkitys niillä vuosilla tietenkin on. Ihan pienestä pitäen olen saanut hyviä kokemuksia Espoossa ja pystynyt kehittymään askel askeleelta. Ja saanut paljon hyviä kavereita, hän tiivistää.

Haukilahden lukion urheilulinjan opiskelija on kunnostautunut myös koulutyössään. Viime keväänä Konidaris palkittiin C-nuorten SM-sarjasta Jääkiekkoliiton opiskelijapalkinnolla.

– Olen ollut tyytyväinen uuteen kouluun. Opiskelu on sujunut tosi hyvin, suosikkiaineikseen maantieteen ja ruotsin nostava Konidaris kertoo.

Viime kaudella puolustaja valittiin C-nuorten SM-sarjan tähdistökentälliseen, ja hän debytoi myös U16-maajoukkueessa. Seuran vaihto on tuonut uutta virtaa harjoitteluun ja se on näkynyt myös peliesityksissä.

– Itse olen pystynyt auttamaan joukkuetta erityisesti  hyökkäyspelissä. Puolustaminen on mennyt aika peruspelillä.

– Sekä nopeutta että kestävyyttä olen pyrkinyt parantamaan. Olen juossut lenkkiä ja tehnyt fysiikkavalmentajan ohjeiden mukaan muuta harjoittelua. Keväällä ja kesällä tuli pelattua kavereiden kanssa koripalloa ja jalkapalloa, kun koronan takia ei päässyt jäälle.

* * *
 
Konidaris teki debyyttinsä B-nuorissa Bluesin paidassa jo vuosi sitten. Kokemukset isompien joukossa antoivat hyviä eväitä tälle kaudelle.

– B:ssä pelin vaatimukset tuntuivat selvästi kovemmilta kuin C:ssä. Kokonaisuutena pelasin viime kaudella kuitenkin aika peruspeliä. C:n puolella pääsin sitten käyttämään enemmän vahvuuksiani, kiekollista peliä ja luistelua.

Onnistunut kausi osoitti, että kova työ kehitysaskeleiden saavuttamiseksi kannatti. Pelirohkeuden lisääntyminen oli hänen mielestään tärkein kehitysaskel omassa pelissä.

U16-maajoukkueessa Konidaris pelasi viime kaudella kaikkiaan 11 ottelua. Ulkomaankomennuksia tuli maajoukkueen Ruotsin ja Slovakian turnauksiin. Maajoukkueuran avausmaali syntyi joulukuussa voittopelissä Slovakiaa vastaan.

– Maajoukkueessa toiminta on vielä pykälän järjestemällisempää kuin seurajoukkueessa. Kova tempo siellä oli niin harjoituksissa kuin peleissäkin.

* * *

Tällä kaudella Konidaris on pelannut Jokerien U18:ssa 15 ottelua ja kirjannut niissä puolustajalle muhkeat 20 (7+13) pistettä. Edellisillä kausillaan hän ei ole ollut varsinainen pistelinko, mutta nyt joukkueensa kärkipuolustaja on päässyt hyödyntämään vahvuuksiaan myös hyökkäyspäähän.

– Olen päässyt mukaan tukemaan hyökkäyksiä ja siinä niitä pisteitä on sitten kertynyt. Ylivoimassa olen pelannut viivamiehenä ja sekin on tuottanut hyvää tulosta. Hyvillä pelikavereilla on ollut ylivoimassa tietenkin tärkeä osuus, Konidaris kiittelee muun muassa Santeri Sulun, Jaroslav Chmelarin ja Joona Kumpulan merkitystä.

Syyskauden huippuhetkiin kuuluu hattutemppu ottelussa HPK:ta vastaan.

– Pitää mennä tosi kauaksi taaksepäin ihan pikkujunnuihin, kun olen viimeksi tehnyt kolme maalia pelissä.

* * *

Daniel Konidaris haluaa jonain päivänä päästä pelaamaan jääkiekkoa ammatikseen. Lyhyemmän tähtäimen tavoitteena on hankkia paikka Jokerien U20-joukkueesta.

Tulevan viikonlopun ohjelmassa on ottelu KalPaa vastaan. Lauantain Kuopion peli on Jokereille hyvä mittari nousussa kohti sarjataulukon kärkisijoja.

– KalPa on meille tosi hyvä mittari. Kärkijoukkueista emme ole kohdanneet KalPan lisäksi vielä Kärppiä. Odotan kovatempoista ja tasaista peliä, Daniel Konidaris päättää.


>> Katso Daniel Konidariksen pelaajakortti

Olet nyt

Etsi sivustolta