perjantai, 15 tammikuu 2021 13:10

U16 SM: Kevätkauden avauspelit takana – perjantaina pelataan Lahdessa

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Tappara ja TPS ovat mukana kevätkauden SM-sarjassa. Tappara ja TPS ovat mukana kevätkauden SM-sarjassa. Mika Kylmäniemi

U16-ikäluokan SM-sarja pyörähti käyntiin viime viikonloppuna, kun kaukalossa olivat KalPa ja Kärpät. Perjantaina kevätkautta käynnistellään Lahdessa Pelicansin ja Tapparan kohtaamisella, joka on viikonlopun ainoa ottelu sarjassa.

Kevätkauden SM-sarjassa on mukana tavanomaiseen tapaan 10 joukkuetta. Syyskauden alkusarjasta paikkansa lunastivat Ilves, Tappara, Kärpät, HPK, TPS, KalPa, Jokerit, HIFK, Pelicans ja KJT Haukat. Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan, joka päättyy tämänhetkisen ohjelman mukaan sunnuntaina 21. maaliskuuta.

Pudotuspeleihin jatkaa yhdeksän parasta joukkuetta. Kymmenes joukkue ratkaisupeleissä on alemman jatkosarjan parempi lohkovoittaja.

* * *

Kärpät ja KalPa kohtasivat viikko sitten back-to-back–peleissä. Syyskaudella suvereenisti omaa karsintalohkoaan hallinnut KalPa haki täydet pisteet perjantaina Raksilasta 2–0-voitolla. Elmeri Manninen pysäytti KalPa-maalilla 26 kiekkoa ja pelasi kauden kolmannen nollapelinsä.

Lauantaina Kärpät otti KalPasta revanssin 6–5-voitolla Kuopiossa. KalPa johti ottelua toisessa erässä jo 5-2, mutta Aatu Alasiurua toi oululaiset päätöserässä tasoihin. Alasiurua iski ottelun voittomaalin reilut neljä minuuttia ennen päätössummeria. Keskushyökkääjä on koonnut kauden 23 ottelussaan 35 (17+18) pistettä.

* * *

U16 SM-sarja jatkuu perjantaina Lahdessa ottelulla Pelicans – Tappara, joka on viikonlopun ainoa pelitapahtuma. Viikon päästä sarjan pitäisi käynnistyä tiiviimmällä tahdilla, kun viikonlopun aikana ohjelmassa on kahdeksan ottelua.

Tulevat ottelut / U16 SM-sarja

Perjantai 15.1.
19.10 Pelicans – Tappara

Perjantai 22.1.
19.15 Tappara – HPK

Lauantai 23.1.
xx.xx HPK – Tappara
xx.xx Ilves – HIFK
13.00 Kärpät – KJT Haukat
15.30 KalPa – Pelicans

Sunnuntai 24.1.
13.00 Kärpät – Pelicans
13.30 KalPa – KJT Haukat
15.00 Jokerit – Ilves

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta