perjantai, 24 elokuu 2018 07:25

Suomen Cup: Viikingit katsoo numeroiden taakse

Kirjoittanut Varpu Sihvonen

Suomen Cupissa pelaavien joukkueiden päävalmentajat eivät katso niinkään ottelutuloksia vaan sitä, mitä heidän pelaajansa tekevät jäällä ja miten. Mutta kun turnauksesta kerran on kyse, totta kai jokainen haluaa myös menestyä.

- Me kysyttiin jätkiltä, että mitkä on tavoitteet Suomen Cupissa. Kyllä se tuli selväksi, että me yritetään päästä kolmannelle kierrokselle. Mutta eihän se tietenkään ole pelkästään meistä kiinni. Nämä ovat erittäin hyviä treenipelejä ja yritetään pärjätä niin hyvin kuin mahdollista, Viikinkien päävalmentaja Mika Strömberg tuumii.

Hän jatkaa, että keskiviikkona käynnistyvä turnaus näyttää, missä joukkue ja kukin yksittäinen pelaaja menee. Ottelujen jälkeen valmentaja sitten tietää paljon paremmin, mitä ehkä pitää tehdä toisin ja korjata, ja mitkä asiat ovat kunnossa.

- Myöskään vastustajalla ei ole väliä, nyt keskitytään enemmän omiin hommiin kuin vastustajaan, Strömberg painottaa.

Tässä vaiheessa vuotta Viikingit katsoo ottelutuloksien sekä numeroiden taakse, eli mitä jäällä tapahtuu. Jos joukkue pelaa hyvin ja omalla tasollaan, mutta rahkeet eivät vain riitä ylivoimaista vastustajaa vastaan, ei ole syytä huoleen.

- Joo ei, en pistä poikia luistelemaan, jos ei päästä kolmannelle kierrokselle, Strömberg nauraa.

Viikingit on ollut jo pari viikkoa jäällä, ja joukkue on Suomen Cupin käynnistyessä niin valmis kuin tähän aikaan vuodesta voi olla.

- Päätavoite on tietysti omassa sarjassa, mutta nämä ovat erittäin hyviä ja tärkeitä pelejä. Yritetään pärjätä niin hyvin kuin mahdollista, Strömberg toteaa.

2-divisioonan lohko 1:ssä eli Eteläisellä alueella pelaava Viikingit jäi viime kaudella toiseksi, ja nyt ainoa tavoite on parantaa sijoitusta. Joukkue tietää, että mestaruusjahti on haastava.

- Se on kova tavoite, mutta niinhän tavoitteiden pitää ollakin, jos haluaa saavuttaa jotain. Pojat tietävät, minkä saavuttamiseksi tehdään töitä treeneissä ja peleissä.

Strömberg ruotii liikkeen ja intohimoisen pelaamisen olevan joukkueen vahvuuksia.

- Pojat haluavat tehdä kovasti töitä, mennä kovaa ja olla erittäin liikkuva joukkue. Heikkoutena on oman pään puolustuspelaaminen. Meidän pitää riistää kiekko nopeasti ja kääntää hyökkäykseen. Sitä harjoitellaan treeneissä paljon, hän paljastaa.

Viikinkien oli määrä aloittaa Suomen Cup lauantaina 25.8. Nastolan Kiekkoa vastaan. NasKin luovuttua paikastaan turnauksessa Viikingit etenee suoraan Suomen Cupin toiselle kierrokselle, joka pelataan viikolla 35. Suomen Cupin pelaamistapaan voi tutustua täällä, otteluiden tulos- ja tilastoseuranta löytyy Jääkiekkoliiton tulospalvelusta.