maanantai, 20 elokuu 2018 09:30

Suomen Cup: Kurikka ja Varkaus isännöivät avausotteluja

Kirjoittanut Varpu Sihvonen

Jääkiekon Suomen Cup käynnistyy keskiviikkona kahdella ottelulla, kun Kurikan Ryhti isännöi Ikurin Virettä ja Varkauden Warkis lappeenrantalaista PEPOa. Avauskierroksen pelit jatkuvat sunnuntaihin saakka.

Kaikkiaan 37 II-divisioonan joukkuetta ilmoittautui Suomen Cupiin, ja ne pelaavat ensimmäisellä kierroksella. Niiden lisäksi mukana on Suomi-Sarjan ja Mestiksen joukkueita, eli yhteensä joukkueita on 66. Viime vuoden ykkönen TUTO Hockey on mukana puolustamassa voittoaan.

Ensimmäisen kierroksen 17 otteluparia pelaa kaksi keskinäistä ottelua, ja otteluparien ensimmäinen osaottelu voi päättyä tasan, koska jatkoaikaa ei pelata. Jos pistetilanne on kahden pelatun osaottelun jälkeen tasan, otteluparin voittaja ratkeaa jatkoerässä. Se pelataan heti jälkimmäisen osaottelun päätyttyä.

Otteluparien lisäksi kolme joukkuetta, SoKi, Karjalan Kopla ja SuKiKa, pelaa ensimmäisellä kierroksella yksinkertaisen sarjan, josta jatkoon menee kaksi joukkuetta.

Ensimmäinen kierros pelataan 22.-26.8., toinen kierros 29.8.-2.9. kolmen joukkueen lohkoissa ja kolmas kierros 5.-8.9. edelleen kolmen joukkueen lohkoissa.

Puolivälierät pelataan paras kahdesta –menetelmällä 12. ja 14.9. ja välierät niinikään paras kahdesta –menetelmällä 19. ja 21.9. Loppuottelu pelataan 9. päivä marraskuuta. Kaikissa Suomen Cupin otteluissa pelataan kolme 20 minuutin erää.