perjantai, 28 kesäkuu 2019 20:56

Pahalampi juhlii mestaruutta – Palanto pudotuspelien MVP

Kirjoittanut
Pahalampi on Suomen mestari Pahalampi on Suomen mestari

Pahalampi juhlii rullakiekon SM-liigan mestaruutta noustuaan 1-4-tappioasemasta 8-4-voittoon sarjan finaalien toisessa ottelussa Koovee Rollersia vastaan perjantaina Tampereen Tesomalla.

Pahalampi vei mestaruuden otteluvoitoin 2–0 voitettuaan finaalien avausosan maalein 8–5 tiistaina Lempäälässä.

Kotijoukkue Koovee Rollers siirtyi kuskin paikalle toisen loppuottelun alussa, kun vahvan pudotuspelikesän pelannut Eemeli Suomi iski kaksi maalia ennen kuin pelikello näytti viittä ja puolta minuuttia.

Waltteri Selimgerei vastasi Pahalammen avauserän kavennusosumasta, mutta avauserän lohtu oli lyhytaikaista, sillä Vili-Jesper Koivulan maali vei Koovee Rollersin 3–1-johdossa ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä maaleja nähtiin vain yksi, kun Koovee Rollersin Topias Haapanen vastasi 12-minuuttisen ainoasta täysosumasta aivan erän lopussa.

Pahalampi ui peliin mukaan kolmannessa erässä. Jonatan Tanus iski pelin 2–4:ään, ja Selimgerei toi joukkueensa maalin päähän isännistä aivan erän lopussa osuttuaan ylivoimalla Kristian Tanuksen ja Anton Levtchin esityöstä.

Kolmas erä oli vieraiden näytöstä, sillä Pahalampi vei erän tylysti 5–0. Kristian Tanus onnistui ensin ylivoimalla ja vei heti perään joukkueensa ensimmäistä kertaa johtoon iskettyään myös 5–4-maalin.

Ottelun ja koko sarjan ratkaisu nähtiin erän puolivälissä, kun Selimgerei ja Jonatan Tanus onnistuivat maalinteossa vain 22 sekunnin välein vieden Pahalammen ratkaisevaan 7–4-johtoon. Päätöslukemista vastasi tyhjään Koovee Rollers -maaliin osunut Levtchi ajassa 46.56.

Pudotuspelin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Pahalampi-hyökkääjä Jimi Palanto oli luonnollisen tyytyväinen mestaruuden ratkettua suoraan otteluvoitoin 2–0. Mies myöntää, että joukkue puristi liikaa toisen finaalin alussa.

– Sen jälkeen löysimme iloisuuden. Aina kun tekee maalin tai kaksi, niin homma lähtee kulkemaan. Niin kävi tänään, eikä maalinteko tuntunut loppuvan ollenkaan, Palanto kommentoi viitaten päätöserän ratkaisevaan maalisumaan.

Palannolla oli myös selvä näkemys siitä, miten perinteisen kesälajin Suomen mestaruutta juhlitaan.

– Saunaan. 

 

 

Rullakiekon SM-liiga kausi kaudelta

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta