perjantai, 01 kesäkuu 2018 08:29

Rullakiekon SM-liiga: Inline Vantaan tavoitteena kotietu playoffeihin ja taistelu kirkkaimmista mitaleista

Kirjoittanut Henri Tikkanen

Inline Vantaan kausi rullakiekon SM-liigassa on lähtenyt liikkeelle vaihtelevissa merkeissä. Kauden ensimmäinen ottelu päättyi murskatappioon (5-14) Veikkoja vastaan, mutta toisessa keskinäisessä ottelussa joukkue otti revanssin lukemin 4-6.

Toistaiseksi voittoja on tullut 3 ja tappioita 4. Sarja on tällä kaudella ollut hyvin tiukka, mistä kertoo muun muassa se, että sijoilla 4-7 olevat joukkueet ovat kaikki tasapisteissä (tilanne ennen 30.5. pelattavaa kierrosta).

Inline Vantaa sai yhden kauden tauon jälkeen oman kotihallin, kun se siirtyi kiekkoilemaan Keravan jäähalliin, jonne oli tarkoitus tulla muovialusta jo tälle kaudelle. Toistaiseksi pelit on kuitenkin pelattu betonilla, sillä muovi ei ole vielä saapunut kokonaisuudessaan perille. Mahdolliset playoff-ottelut pelataan kuitenkin sääntöjen mukaisesti Tikkurilan muovilla.

Joukkue on säilyttänyt tälle kaudelle viime kauden runkonsa. Kokemuksen lisääntyminen on näkynyt fiksumpana rullakiekkona, eikä viime kaudelle tyypillisiä murskalukemia olekaan esiintynyt.

Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa Iikka Kangasniemi, joka on naputellut 7 otteluun tehot 8+7. Näihin kuuluu myös yksi ilmaveivimaali. Hyviä otteita ovat esittäneet myös Reno Goodwin (7 peliä, 7+7) sekä joukkueen pelaaja-valmentaja-kapteeni Aki Tuominen (6 peliä, 3+9). Inline Vantaa on saanut myös huippuvahvistuksia Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoista, kun Markus Hännikäinen (4+2) ja Petteri Lindbohm (1+4) ovat käyneet pelaamassa muutaman ottelun. Maali per peli -tahdilla verkkoa on heiluttanut Ville Heikkinen (5 peliä, 5+2), joka dominoi Suomi-sarjan pistepörssiä viime kaudella.

Tavoitteena on napata playoffeihin kotietu ja taistella kirkkaimmasta mitalista. Ykkösrosterin kokoon saadessaan joukkueella on tähän kaikki mahdollisuudet, mistä tiukat ottelut kestomenestyjiä Pahalampea ja Veikkoja vastaan antavat osviittaa.

Tervetuloa seuraamaan pääkaupunkiseudun lippulaivan pelejä Keravalle!

Inline Vantaa kohtaa perjantaina 1.6. Koovee Rollersin Keravalla klo 18.30 käynnistyvässä ottelussa.

 

Olet nyt

Lisää Rullakiekon SM:n uutisia