maanantai, 20 tammikuu 2020 17:52

Nuorten SM-liigan joulukuun pelaajaksi valittu Mikael Pyyhtiä palkittiin – TPS nappasi tärkeän voiton: “Todella tärkeät pisteet”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Artikkelin kaikki kuvat: Tiina Pirilä Artikkelin kaikki kuvat: Tiina Pirilä

Ennen perjantai-illan Nuorten Liigan kotiottelua JYPiä vastaan HC TPS Oy:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen palkitsi Nuorten SM-liigan joulukuun pelaajaksi valitun TPS-hyökkääjä Mikael Pyyhtiän.

– Hyvältähän se tuntuu, että omasta pelityylistä tykätään ja sitä arvostetaan. Kiva kunnianosoitus, Pyyhtiä kommentoi valintaansa Nuorten liigan joulukuun pelaajaksi.

Pyyhtiä ei lähde arvailemaan sitä, että mitkä tekijät hänet nosti kuukauden pelaajaksi.

– Sitä täytyy varmaan kysyä valitsijoilta, nuorukainen hymyili viitaten valinnan tehneisiin nuorisomaajoukkuevalmentajiin.

– Mutta mun pelissä vahvuudet on kiekollisessa pelissä ja hyökkäyspelissä, Pyyhtiä puntaroi.

Turkulaisnuorukainen on pelannut vahvaa kautta ja 38 ottelussa tehopisteitä on kertynyt 40. Keskushyökkääjänä pelaavan Pyyhtiän laidoilla viilettävät Eetu Liukas ja Arttu Nevasaari. Kolmikon peli sujuu kaukalossa ja myös sen ulkopuolella.

– Ollaan aikalailla koko ajan yhdessä ja heitetään läppää. Meitä kiinnostaa samat asiat ja meillä on aika hyvä kemia, niin tietää aina missä kaverit menee, niin siinä on kiva pelata, Pyyhtiä kuvasi

 

 

18-vuotias TPS-kasvatti on syystäkin kauteensa tyytyväinen. Nuorukainen on päässyt tällä kaudella haistelemaan jo liigavauhtia neljän ottelun verran ja sen lisäksi Pyyhtiä oli TPS:n mukana joulun jälkeen pelatussa Spengler Cupissa.

– Kivaa on ollut päästä pelaamaan noitakin pelejä, vaikka ne on kyllä tullut täysin puskista mulle, Pyyhtiä myönsi.

Monen muun nuoren pelaajan tavoin myös Pyyhtiä nostaa kommenteissaan esille Liigaotteluiden vauhdin ja kamppailupelaamisen. Liigaottelut osoittivat heti nuorelle pelurille asioita, joita pitää tehdä, jotta haaveet ammattilaispelaajan urasta toteutuvat.

– Heti ekojen pelien jälkeen huomasi pelissä sellaisia juttuja, mitä pitää kehittää. Tavoite on kuitenkin päästä Liigaan ja vakiinnuttaa paikka siellä, kauppaopistossa kiekkoilun ohella opiskeleva Pyyhtiä kertasi.

 

 

Perjantai-illan maali-iloittelu toi pisteet TPS:lle

TPS ja JYP pelasivat viihdyttävän ja runsasmaalisen ottelun, jossa TPS oli jo 3–1-johdossa, mutta vieraat eivät luovuttaneet.

– Ihan hyvä peli, aika ailahtelevainen ja päästä päähän mentiin ja maaleja tuli. Saatiin sit lopussa pidettyä meille se. Tuli todella tärkeät pisteet, luonnehti kaksi syöttöpistettä kerännyt Pyyhtiä TPS:n 5–4-voittoon päättynyttä ottelua.

Pyyhtiän ohella ratkaisijan rooliin nousi Olli Kaskinen kahdella osumallaan.

Mikael Pyyhtiän pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun TPS–JYP tilastotapahtumat tulospalvelussa
• Leijonat.fi 8.1.2020: TPS:n hyökkääjä Mikael Pyyhtiä joulukuun paras pelaaja Nuorten SM-liigassa

 

Olet nyt