sunnuntai, 08 syyskuu 2019 08:23

TPS vahvempi Nuorten Liigan paikalliskamppailussa - Pyyhtiän veljekset vastakkain: “Katotaan uskaltaako se kotiin tulla”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Mikael Pyyhtiä TPS (vas.) ja Tuomas Pyyhtiä (TUTO) oik. Mikael Pyyhtiä TPS (vas.) ja Tuomas Pyyhtiä (TUTO) oik. Leeni Pellinen

Nuorten Liigan lauantain kierroksella TUTO Hockey sai vastaansa paikallisvastustaja Turun Palloseuran. Vastakkain olivat myös Pyyhtiän veljekset, Tuomas ja Mikael. Lopulta Mikaelin edustama TPS oli vahvempi maalein 5-3.

Vierailijat aloittivat ottelun väkevästi, sillä jo vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen taululla komeilivat TPS:n johtolukemat 2-0, kun Eetu Liukas ja Valtteri Pulli onnistuivat maalinteossa.

- Oli siellä vaikeitakin hetkiä, mutta saatiin otteluun todella hyvä startti ja siitä oli hyvä lähteä eteenpäin, kommentoi ottelussa kaksi syöttöpistettä saalistanut TPS-hyökkääjä Mikael Pyyhtiä ottelun jälkeen.

Erkki Laiho toi kotijoukkueen maalin päähän erän puolessa välissä. Toisessa erässä TPS karkasi 3-1-johtoon David Mudrakin ylivoimaosumalla, mutta TUTO ei lannistunut vaan kapteeni Valtteri Virtanen nosti kahdella osumallaan joukkueensa mukaan kamppailuun.

TPS käänsi tiukan ottelun nimiinsä kolmannen erän kahdella maalilla, joista vastasivat Jesper Larinmaa ja Kasperi Keskinen.

- Tänään oltiin tehottomia ja annettiin vastustajalle pari halpaa maalia. Pitäs olla terävämpi omissa, harmitteli TUTO-puolustaja Tuomas Pyyhtiä taiston tauottua.

Veljellinen välienselvittely

Illan ottelussa ei ollut kyse ainoastaan Turun vaan myös Pyyhtiän kodin herruudesta.

- Saa nähä, tuleekohan se edes kotiin tänään - uskaltaakohan tulla, velmuili voittoa illan ottelussa joukkueensa kanssa tuulettanut pikkuveli-Mikael. 

Isoveljen oikeudella Tuomas uskoo pitävänsä kodin herruuden itsellään ja lupasi myös mennä kotiin pikkuveljen epäilyistä huolimatta.

Kumpikin veljeksistä sanoo pitävänsä veljeä kentällä yhtenä vastustajista, mutta molemmat myös myöntävät, jos veljen huomaa kentällä, niin tilanteisiin mennään kovempaa.

- Pitää vaan antaa vähän kovuutta, jos huomaa, että Mikael meinaa tulla ohi, puolustajana pelaava Tuomas sanaili.

- Tuomas osaa pelata hyvin sen keskustan eikä sinne helposti pääse, mutta sitä on tässä oppinut huomaamaan muutamia kikkoja, joilla sen saa harhautettua, tuumaili puolestaan Mikael.

Veljesten ei kauaa tarvitse revanssia odottaa, sillä 2. lokakuuta tulee nopeasti.

- Se on merkitty kalenteriin todella isolla! Se on pakko hoitaa, Tuomas totesi päättäväisesti.

- Sieltä tulee varmasti TUTO kovaa päälle, mutta kyllä me ollaan hyvä isäntä ja näytetään kaapin paikka, uhosi pikkuveli  Mikael luottavaisesti.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta